Hlavní obsah

Hráči proti Mexiku stále mysleli na hořkou olympijskou porážku, říká kouč Brazilců Scolari

Fortaleza

Podle trenéra Brazílie Luize Felipe Scolariho se jeho tým ve středečním zápase Poháru FIFA s Mexikem trápil proto, že někteří domácí fotbalisté měli ještě v hlavách loňský nezdar se stejným soupeřem z finále olympijského turnaje. Výhru 2:0, která "Kanárkům" zajistila postupu do semifinále, tak považuje za velmi cennou i z psychického pohledu.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Kouč Brazílie Luiz Felipe Scolari na turnaji o Pohár FIFA.

Článek

"V poslední době jsme měli s Mexikem problémy. Někteří naši hráči, kteří se zúčastnili olympijského finále, na něj pořád mysleli," přiznal Scolari. "Je důležité, že jsme proti nim dosáhli tohoto vítězství," doplnil. Z jeho mužstva pamatovali hořkou londýnskou porážku 1:2 obránci Thiago Silva s Marcelem, záložník Oscar a ofenzivní trio Neymar, Lucas, Hulk.

Brazilci šli ve Fortaleze do vedení po Neymarově trefě už v deváté minutě, ale v závěru obou poločasů je Mexičané dokázali zatlačit na vlastní polovinu. "V jistých momentech hry jsme měli problémy. Na patnáct minut jsme to nebyli my, ztratili jsme koncentraci a na tom musíme zapracovat," nabádal Scolari. "Ale chci vyzdvihnout brazilského ducha, který byl přítomen ve Fortaleze," dodal čtyřiašedesátiletý kouč.

Neymarovi vysekl poklonu

Znovu pochválil svou největší ofenzivní hvězdu Neymara. Útočník Barcelony nejen skóroval, ale permanentně zaměstnával hostující obranu, tvořil hru a v nastavení po fantastické kličce mezi dvěma obránci nahrál na druhou branku střídajícímu Joovi.

"Neymar je zručný a po celý zápas dělal mexickým hráčům problémy. Udělal to, co jsme po něm chtěli a pomohl nám zlomit mexickou obranu," zhodnotil Scolari, jehož svěřenci mají po dvou duelech na turnaji skóre 5:0.

Mexický trenér José Manuel De la Torre litoval malé efektivity svého mužstva. "Nebyli jsme schopni využít gólové šance," konstatoval. Výsledek 0:2 však za selhání nepovažoval. "Myslím, že by se to nemělo považovat za selhání. To je pro mě případ, kdy přestanete bojovat," uvedl.

"Naším hlavním cílem ale bylo postoupit ze skupiny a to se nám nepodařilo," dodal mexický kouč. Týmu definitivně uzavřela cestu do vyřazovacích bojů výhra Itálie 4:3 nad Japonskem.

Reklama

Související témata: