Hlavní obsah

Liberecké fotbalové hvězdy udolaly hokejisty až na penalty

Český Dub

Liberečtí hokejisté měli na dosah cenný skalp a senzační výsledek, když v sobotním exhibičním utkání v malé kopané potrápili ligové fotbalisty ze stejného města. Prestižní souboj před třemi stovkami diváků v Českém Dubu skončil v normální hrací době remízou 3:3, v penaltovém rozstřelu už slavili vysoce favorizovaní fotbalisté.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký fotbalista Radoslav Kováč v exhibičním zápase proti Bílým Tygrům nechyběl.

Článek

Obě strany se však shodovaly, že o výsledek tolik nešlo, byť se jednalo o první prestižní měření mezi libereckými elitními kluby v podobném formátu. "Naprosto zasloužená remíza, hokejky hrály moc dobře. Takový zápas jsem si zahrál poprvé a bavil jsem se," hodnotil utkání zkušený stoper Radoslav Kováč, jedna z klíčových postav Slovanu.

Duel mezi fotbalisty a hokejisty, mezi něž se ještě "přimíchali" herci ze seriálu Okresní přebor, byl vrcholem doprovodného programu neoficiálního mistrovství republiky v malé kopané pod názvem Zelencup. To organizuje bývalý prvoligový útočník Luděk Zelenka, autor 92 tref v nejvyšší soutěži.

Zelenka v Českém Dubu přivítal téměř 70 mužstev z celé republiky, sobotní podvečerní exhibiční utkání Slovanu a Bílých Tygrů bylo zlatým hřebem. Fotbalisté vyrukovali s Kováčem, brankářem Zbyňkem Hauzrem, obráncem Ondřejem Kušnírem, záložníky Davidem Pavelkou, Janem Šuralem a forvardem Michaelem Rabušicem.

Hokejisté dokonce vedli

Hokejisté představili hlavně nadějné mladíky v čele se zkušenými útočníky Janem Víškem a Antonínem Duškem. Největší hvězda Petr Nedvěd, který se nedávno s klubem dohodl na pokračování spolupráce, nakonec nedorazil.

Zpoza hřiště všechno všechno zálibně sledoval sportovní manažer Slovanu Jan Nezmar, jehož do hry nepustil zraněný sval. "Velká škoda, jinak bych si zahrál na sto procent," líčil Nezmar, člen Klubu ligových kanonýrů.

Utkání mělo daleko k vyhecovanému derby, byť na hokejistech bylo znát, s jakým zápalem se vrhají do soubojů s fotbalovými rutinéry. Hokejisté dokonce vedli 3:2, těsně před koncem ale v duelu, v němž hrálo šest hráčů v poli s jedním brankářem, inkasovali vyrovnávací branku.

Penaltový rozstřel v režii gólmana Slovanu Hauzra

Penaltový rozstřel už byl v režii Hauzra, čtyřicetiletého veterána, který se ještě Liberci rozhodl zkraje sezóny vypomoci při zranění brankářské jedničky Přemysla Kováře. Hauzr pustil jedinou ze tří penalt a na chvíli hokejisty rozesmutnil.

"Jestli jsem si vychytal novou smlouvu? Možná tak v Českém Dubu," žertoval Hauzr. "Kluci hokejoví nás potrápili. Ale nebylo to tak, že bychom v případě porážky nesměli do města. My spolu máme dobré vztahy," dodal. Jestli hokejisté vyzvou fotbalisty v zimě na oplátku na ledové ploše, zatím není známo.

Reklama

Související témata: