Hlavní obsah

Druhá půle byla na remízu, prohlašuje po porážce s Brazílií italský kouč Prandelli

Salvador

Trenér italských fotbalistů Cesare Prandelli byl i po porážce 2:4 s Brazílií na Poháru FIFA spokojený. Vicemistři Evropy si podle něj za výkon v druhém poločase posledního utkání základní skupiny A zasloužili remízu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Italský kouč Prandelli gestikuluje směrem ke svému mužstvu během utkání s Brazilci.

Článek

„V druhé půli jsme podali skvělý výkon a zasloužili si vyrovnání. Tak výborný soupeř vás ale dokáže snadno potrestat," řekl Prandelli po sobotním dramatickém zápase v Salvadoru. „Jsem velmi spokojen, že jsme po změně stran ukázali velký charakter. Naše reakce byla excelentní, útočili jsme a za stavu 2:3 byli blízko vyrovnání," připomněl kouč břevno obránce Christiana Maggia z 80. minuty.

Také hráče Itálie, kteří jsou soupeřem České republiky v kvalifikaci o postup na mistrovství světa, těšilo, že místy domácího favorita přehrávali. „Ano, prohráli jsme, ale také jsme dostali Brazílii pod opravdový tlak. S trochou štěstí jsme mohli i vyhrát," uvedl autor druhé branky Giorgio Chiellini. „Nemyslím si, že by Brazilci byli neporazitelní. Po přestávce jsme začali víc útočit, dostali je pod tlak a oni měli problémy," doplnil další italský střelec Emanuele Giaccherini.

V semifinále zřejmě Španělé

Jihoevropané měli před utkáním i v jeho průběhu potíže se sestavou. Už v první půlhodině museli dvakrát nuceně střídat, Riccarda Montoliva nahradil Giaccherini a dalšího zraněného hráče Ignazia Abateho vystřídal Maggio. Kvůli zdravotním problémům navíc nenastoupil tvůrce hry Andrea Pirlo ani disciplinárně potrestaný Daniele De Rossi. „Byli jsme donuceni ke dvěma brzkým změnám, což bylo hodně složité. Po přestávce jsme ale viděli, že náš systém fungoval," těšilo Prandelliho.

Jeho tým skončil ve skupině A s šesti body na druhém místě za Brazílií a v semifinále narazí na vítěze skupiny B, kterým bude zřejmě Španělsko. Právě s úřadujícími světovými a evropskými šampiony „Azzurri" utrpěli ve finále loňského Eura debakl 0:4. „Chceme se stále zlepšovat a věřím, že tyto zápasy nám k tomu hodně pomohou. Španělsko je nejlepším týmem světa, takže nabereme síly a utkáme se s ním," dodal Prandelli.

Scolari: Jsme na správné cestě

Jeho protějšek Luiz Felipe Scolari byl spokojen, že jeho svěřenci před vlastním publikem vyhráli i třetí zápas na turnaji. „Myslím, že Brazílie nabrala tímto vítězstvím hodně sebevědomí," prohlásil Scolari. „Pomalu se zlepšujeme a rovněž objevujeme, kde máme ještě problémy a jak je můžeme v budoucnosti napravovat. Nejdůležitější je, že jsme na správné cestě," upozornil kouč.

Pochválil útočníka Freda, jenž byl kritizován, když v úvodních dvou duelech s Japonskem a Mexikem vyšel střelecky naprázdno. Scolari ho ale i potřetí na turnaji postavil do základní sestavy, za což se mu kanonýr Fluminense odvděčil dvěma zásahy. „Fred dává branky skoro v každém zápase, přesto ho někteří lidé nemají rádi. Z mého pohledu je vždy prospěšný týmu jak góly, tak svou prací na hřišti," dodal Scolari.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín