Hlavní obsah

VIDEO: Kuriózní vyloučení. Rozhodčí v Peru vykázal trenéra na tribunu za neexistující faul

Cuzco

Jako ve zlém snu si musel připadat trenér týmu Inti Gas Rolando Chilavert. Starší bratr legendárního paraguayského brankáře byl pět minut před koncem utkání na hřišti Realu Garcilaso rozhodčím vykázán na tribunu za neexistující prohřešek. Podle hlavního arbitra totiž Chilavert u autové čáry fauloval soupeřova obránce Ivána Santillána. Z opakovaných záběrů je však patrné, že došlo jen k minimálnímu kontaktu.

Kuriózní vyloučení trenéra v peruánské lize.

 
Článek

Fotbal v Peru, to je zábava jen pro trénované borce. I tento ligový duel se odehrál v historickém hlavním městě Cuzco, ležícím 3400 metrů nad mořem - a absolvovat v takových podmínkách celé soutěžní utkání, to už je pořádný nápor na lidský organismus. Duel mezi Realem Garcilaso a Inti Gas nakonec skončil výhrou domácích 4:2, ještě za stavu 3:2 se však hostující lavička pořádně namíchla proti verdiktu hlavního rozhodčího.

Za odkopnutým míčem, směřujícím za autovou čáru, se řítil domácí bek Iván Santillán. Balón na hrací ploše nakonec neudržel, a když byl ve skluzu, jeho kopačka se dostala do lehkého kontaktu s nohou trenéra Chilaverta, stojícího jen pár centimetrů za čarou. Ani domácí fotbalista tomu nepřikládal význam a téměř okamžitě hrál dál. Všechny překvapilo až písknutí rozhodčího - tomu se počin trenéra nelíbil a Chilaverta předčasně vykázal na tribunu. Ani další protesty hostujících hráčů na jeho verdiktu nic nezměnily.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín