Hlavní obsah

Žádný budíček nepotřebujeme, za rok pojedeme do Brazílie vyhrát, bránil španělský tým kanonýr Torres

Madrid/Praha

Španělský kanonýr Fernando Torres se ostře ohradil proti výpadům, že úřadující mistři světa a Evropy padli ve finále Poháru FIFA na Maracaná především proto, že už jim schází náležitá motivace a touha vyhrávat. „Všichni si myslí, že bychom měli v jednom kuse jen a jen vítězit a triumfovat v každém finále. Není to ale tak jednoduché," nechal se slyšet španělský legionář ve službách Chelsea Torres po návratu do Evropy.

Foto: Pilar Olivares, Reuters

Španělský útočník Fernando Torres oslavuje na Poháru FIFA v Brazílii jednu ze svých tref do sítě amatérů z Tahiti.

Článek

Po sérii devětadvaceti zápasů bez prohry španělská reprezentace padla v tu nejnevhodnější chvíli. Ve finále Poháru FIFA a k tomu ve fotbalovém chrámu na Maracaná v Riu, kde příští rok vyvrcholí světový šampionát. A ke všemu ještě s Brazilci, jimž v noci z neděle na pondělí podlehla hladce 0:3.

Však se také na výběr kouče Del Bosqueho snesla okamžitě kritika, která hráčům vyčítala především nedostatek motivace a touhy dál vyhrávat.

Torres: Nikdo nedokázal, co my

„Náš tým nepotřebuje budíček. A nepotřeboval ani porážku od Brazilců, aby získal zase novou motivaci," bránil se Torres podobným výpadům.

„Jsme mistři světa a dvojnásobní mistři Evropy, vyhráli jsme tři velké turnaje po sobě, což žádné jiné mužstvo nikdy v minulosti nedokázalo," připomněl Torres, který se stal s pěti góly nejlepším střelcem Poháru FIFA a byl odměněn Zlatou kopačkou.

„Pokud z tohoto turnaje pro nás vzešlo něco pozitivního, pak nikoli prohra s Brazílií, ale utvrzení v tom, co jsme už před finálovým zápasem věděli. Domácí reprezentaci nebude snadné v jejím prostředí a před jejími fanoušky porazit," přidával španělský kanonýr. A dokonce sebevědomě prohlásil, že za rok bude během světového šampionátu všechno jinak.

„Přijedeme bránit to, co nám patří a co je naše. Titul mistrů světa. Pojedeme do Brazílie pro čtvrtý velký titul," vzkázal Torres celému světu.

Reklama