Hlavní obsah

Fotbalisté Plzně neudrželi vedení a s Krasnodarem remizovali, Sparta porazila Štýr

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně ani v druhém přípravném utkání na soustředění v Rakousku nevyhráli. Po porážce 0:1 s Fürthem v sobotu remizovali 2:2 s pátým týmem uplynulé sezony ruské ligy FK Krasnodar, přestože dvakrát vedli po gólech Jakuba Hory a kapitána Pavla Horvátha z přímého kopu. Soupeř v závěru vyrovnal poté, co si brankář Petr Bolek smolně srazil míč do branky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Plzně. (Ilustrační foto)

Článek

"V přípravných zápasech nejsou rozhodující výsledky, ale předvedená hra. A ta byla z naší strany dobrá a já s ní byl spokojený. Jen je škoda, že jsme dostali dvě laciné branky," řekl po utkání trenér Pavel Vrba.

Nejdůležitější pro Viktorii je, že Horváth společně s Davidem Limberským a Markem Bakošem poprvé během letní přípravy naskočili do zápasu. Předtím kvůli zdravotním problémům jen trénovali. Naopak kvůli srážce s gólmanem musel už po 18 minutách hry střídat Michal Ďuriš, který si zlomil žebro.

"Horváth a Limberský dokázali, že jsou pro mužstvo strašně důležití. Myslím si, že dali týmu klid, který nám v předchozím utkání s Fürthem chyběl, přehled a nadstandardní kvalitu. U Bakoše bylo vidět, že dlouho nehrál a nemohl ani moc trénovat. Ale určitě se do toho rychle dostane," dodal Vrba.

Trenér Plzně poslal do hry hned 22 fotbalistů a využil jednu z posledních možností dát prostor většině kádru. V úterní generálce s Kluží už bude zřejmě hlavně ladit sestavu před Superpohárem a především kvalifikací o Ligu mistrů.

svd ura

Sparta si v generálce zastřílela

Fotbalisté pražské Sparty si v posledním utkání na soustředění v Rakousku zastříleli. V dnešním duelu proti týmu Vorwärts Štýr z třetí ligy zaznamenali pět gólů a soupeře porazili vysoko 5:2.

Sparťanský kouč Vítězslav Lavička udělal oproti pátečnímu duelu, který se nedohrál kvůli dělbuchu vhozenému směrem k hrací ploše, několik změn. Poprvé na soustředění nastoupil v útoku Roman Bednář, v záloze pak spolu hráli Kamil Vacek i Marek Matějovský.

Soupeř z rakouské regionální ligy dokázal favoritovi vzdorovat jen v první půli, kterou prohrál 1:2. Po změně stran se už projevila větší kvalita sparťanského týmu a v rozmezí šesti minut vstřelili Pražané tři branky.

Dvakrát se v zápase trefil Tomáš Přikryl, po jedné brance si připsali Václav Kadlec, Aleš Čermák a Bednář. V závěru Lavička prostřídal sestavu a do branky se dostal i sedmnáctiletý Jindřich Staněk.

"Byl to další cenný test. Ujali jsme se poměrně rychle vedení po hezké akci a přesném zakončení Tomáše Přikryla. Ovšem domácí využili našeho zaváhání a rychle srovnali. Kvůli jejich hlubokému bloku jsme se těžce prosazovali," citoval Lavičku sparťanský web.

"Domácí bojovali, dokud jim stačily síly, a věnovali se především obranné fázi. Během krátké chvíle jsme utkání definitivně zlomili, vstřelili další tři branky po velmi povedených akcích. Na druhou stranu mě ale mrzí druhý inkasovaný gól, další situace jsme měli vyřešit lépe a skóre tak výrazněji navýšit," dodal Lavička.

Sparťané v Rakousku ani jednou neprohráli. V úvodním duelu porazil úřadující český vicemistr Kecskemét 3:1, poté zdolal Legii Varšava 1:0 a páteční zápas s Admirou Wacker Mödling byl předčasně ukončen za stavu 1:1.

Výsledky přípravných zápasů
Viktoria Plzeň - FK Krasnodar 2:2 (1:1)
Branky: 40. Hora, 56. Horváth - 42. Koman, 87. vlastní Bolek.
Sestava Plzně:
I. poločas: Pavlík - Řezník, Procházka, Hejda, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Ďuriš (18. Hořava), Hora - Tecl.
II. poločas: Bolek - Rajtoral, Čišovský, Hejda (75. Chocholoušek), Limberský (58. Končal) - Hořava (75. Veselinovič), Horváth (65. Bakoš) - Tecl (75. Krmenčík), Hanousek, Kovařík - Wágner. Trenér: Vrba.
Vorwärts Štýr - Sparta Praha 2:5 (1:2
Branky: 18. Bytici, 66. Orosz - 12. a 59. Přikryl, 40. Kadlec, 57. Čermák, 62. Bednář.
Sestava Sparty: Čech (69. Staněk) - Kadeřábek, Holek (66. Brabec), Švejdík (66. Polom), Hybš - Vacek (46. Čermák), Vácha, Matějovský (66. Konaté) - Kadlec (46. Gil), Přikryl - Bednář (63. Juliš). Trenér: Lavička.
FC Nitra - Zbrojovka Brno 2:2 (0:1)
Branky: 66. Ivančík, 72. Franco - 39. Markovič, 58. Kroupa.
Sestava Brna: Doležal (46. Petr) - Janotka, Pernica, Schuster, Husár - Pašek (57. Přerovský), Zavadil (46. Glaser), Frejlach (72. Avdič), Traoré (79. Kunc) - Markovič (65. Škoda), Kroupa (81. Hyčka). Trenér: Grmela.
1. FC Slovácko - Trenčín 0:1 (0:1)
Branka: 44. Adi.
Sestava Slovácka: Melichárek - Reinberk, Mezlík (65. Brečka), Košút (65. Hofmann), Kuncl (46. Kubáň) - Martan (65. Biolek), Valenta (65. Havlík), Rada (65. Daníček), Volešák (65. Trávník) - Došek (65. Haša), Kerbr (65. Ondřejka). Trenér: Habanec.
Spartak Trnava - Bohemians Praha 1905 3:1 (3:1)
Branky: 8. Štěpanovský, 18. Procházka, 26. Hodek - 38. Rada.
Pardubice - Vysočina Jihlava 3:0 (1:0)
Branky: 10. T. Kakrda, 54. Fusek, 90. Tischler z pen.
Slavia Praha - FC Hradec Králové 2:1 (0:0)
Branky: 73. z pen. a 75. Červenka - 63. Tafat.
Sestava Slavie: Černý (46. Rakovan) - Dostál, Kolařík (26. Zákostelský), Krejčí, Tusjak - Čepelák, Salašovič (70. Duga) - Bazal (46. Prošek), Koreš (84. Smolák), Hurka (63. Peterka) - Vondráček (55. Červenka). Trenér: Petrouš.
FC Saská Kamenice - FK Teplice 1:2 (1:0)
Branky: 35. Fink - 71. Mahmutovič, 87. Vůch.
Sestava Teplic: Grigar - Matula, Kaufman, Lüftner (46. Jablonský), Nivaldo (73. Vůch) - Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek (68. Čajič), Krob - Salami (60. Jindráček), Mahmutovič (77. Krátký). Trenér: Ščasný.
FK Senica - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 81. Piroska z pen. - 76. Rabušic
Sestava Liberce: Kovář - Kušnír (46. Coufal), Kelič, Kováč, Fleišman - Hušek, Sackey (64. Obročník) - Szabó (46. Mustapha), Pavelka, Delarge (73. Hadaščok) - Rabušic. Trenér: Šilhavý
Příbram - Chotěbuz 0:1 (0:0)
Branka: 75. Mosquera.
Myjava - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 44. Siva, 62. Sládek.
Sestava Znojma: Hrubý - Zeba, Jonov (46. Cihlář), Tomeček (46. Odehnal), Mudra (46. Okleštěk) - Hrošovský (46. Simerský), Helísek (46. Zifčák), Lacko (46. Buchta), Malakjan (46. Heinz), Hnaníček (46. Hříbek) - Vašíček (71. Hrošovský). Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: