Hlavní obsah

Skandál v Nigérii. Zápasy v nižších soutěžích skončily výsledky 79:0 a 67:0

Nigerijská fotbalová federace řeší pořádný problém. Dva zápasy play off nižší ligy totiž skončily nevídanými výsledky 79:0 a 67:0. Tamní svaz však pro takové skóre žádné pochopení neměl. Oba duely označil za hanebné a všechny čtyři týmy zapojené do těchto utkání suspendoval. Informoval o tom server britského deníku The Guardian.

Foto: Eugenio Savio, ČTK/AP

Fotbalisté Nigérie se radují ze vstřelení gólu (ilustrační foto).

Článek

Celky Plateau United Feeders a Police Machine bojojující o postup do vyšší soutěže měly před zápasem na kontě stejný počet bodů a v utkání se tak snažily o navýšení svého skóre. Feeders vedli nad týmem FC Akurba po prvních pětačtyřiceti minutách hry 7:0, po změně stran ale přišel podezřelý střelecký uragán a gólový brankostroj se zastavil na čísle 79.

Podobný stav se zrodil i v souběžně hraném střetnutí mezi Machine a FC Bubayaro. Ve druhém poločase nasázeli domácí soupeři 61 branek a nakonec zvítězili 67:0.

Ředitel federace Muke Umeh označil oba zápasy za skandál obrovských rozměrů a výsledky střetnutí nehodlal akceptovat. „Celou záležitost důkladně vyšetříme," uvedl Umeh pro server televizní stanice BBC.

Reklama

Související témata: