Hlavní obsah

USA - Kuba 4:1Fotbalisté USA a Kostariky jsou ve čtvrtfinále Zlatého poháru

Sandy
Aktualizováno

Fotbalisté domácího týmu USA a Kostariky vyhráli i druhé zápasy v základní skupině Zlatého poháru a mají s předstihem jistý postup do čtvrtfinále. Američané otočili duel s Kubou a zvítězili 4:1, o šťastné výhře Kostariky nad Belize 1:0 rozhodl vlastní gól.

Foto: Jim Urquhart, Reuters

Útočník Chris Wondolowski se raduje z gólu.

Článek

Dvě branky amerického týmu německého kouče Jürgena Klinsmanna vstřelil útočník Chris Wondolowski, který tak po hattricku do sítě Belize má na turnaji na kontě už pět zásahů. Proti Kubáncům ztvrdil výhru v závěrečné půlhodině. V první půli šel do vedení soupeř zásluhou Alfonsa, ale v nastaveném čase Landon Donovan z penalty vyrovnal a po přestávce Joe Corona premiérovým reprezentačním gólem skóre otočil.

Kostaričané mají po dvou zápasech čisté konto. Proti Belize se ale sami přes řadu šancí střelecky neprosadili a k tříbodovému zisku přišli díky obránci soupeře Daltonu Eileymu, který v úvodu druhého poločasu smolným zásahem překonal vlastního brankáře. Outsider nakonec ještě v závěru sahal po bodu, ale hlavičku náhradníka Trevora Lennona směřující po rohu do opuštěné branky, vykopl těsně před čárou v akrobatické pozici kostarický obránce.

USA a Kostarika se v závěrečném kole utkají o prvenství ve skupině, Kuba a Belize mají již jen teoretickou šanci na postup ze třetího místa.

Zlatý pohár, fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky v USA:
Skupina C:
USA - Kuba 4:1 (1:1)
Branky: 65. a 84. Wondolowski, 45.+1 Donovan z pen., 57. Corona - 37. Alfonso.
Kostarika - Belize 1:0 (0:0)
Branka: 49. vlastní Eiley
Skupina C:
1.USA220010:26
2.Kostarika22004:06
3.Kuba20021:70
Belize20021:70

Reklama

Související témata: