Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea odstartovala asijské turné výhrou. Kalas a Čech odehráli první poločas

Fotbalisté Chelsea vstoupili do asijského turné vítězně. V Bangkoku zdolali tým Singha All-Stars 1:0, když jediný gól vsítil ve 34. minutě Romelu Lukaku, který proměnil pokutový kop. K triumfu Blues přispěli i brankář Petr Čech a dvacetiletý obránce Tomáš Kalas. Oba se představili divákům v prvních pětačtyřiceti minutách.

Chelsea porazila na asijském turné tým Singha All-Stars.

 
Článek
Fotogalerie

Kalas se po dvouletém hostování ve Vitesse Arnhem vrátil na Stamford Bridge a byl napjatý, zda mu staronový kouč José Mourinho dá v nabitém kádru příležitost. To se stalo, portugalský trenér vzal mladého zadáka na turné do Asie, kde ve středu dostal důvěru v základní jedenáctce.

Český talent nastoupil ve stoperské dvojici po boku zkušeného Johna Terryho. Vedle něj si olomoucký odchovanec zahrál už v přípravě Chelsea před dvěma lety.  "Už při předchozích přípravách v Chelsea jsem hrál asi tři zápasy, dokonce i v generálce proti Glasgow Rangers, ale tohle bylo zase jiné. Dalo se však předpokládat, že si zahraju, protože až na marody hráli v podstatě všichni hráči, kteří na turné po Asii jsou přítomni," řekl Kalas na webu hráčské agentury Sport Invest, která ho zastupuje.

"Byl to v podstatě další trénink, který nám kouč naordinoval - domácí mohli zahrozit jen z brejků nebo pokud bychom ztratili hloupě míč, ale to se nestalo. Byla to tedy příjemná premiéra," doplnil český reprezentant.

Kalas mohl být se svým vystoupením spokojen. Chelsea gól neinkasovala, naopak v první půli sama udeřila. Ve 33. minutě byl faulován v šestnáctce Wallace a z nařízené penalty vstřelil navrátilec z hostování Lukaku jediný gól zápasu. Premiéru v barvách londýnského celku si odbyli Němec André Schürrle a Nizozemec Marco van Ginkel z Nizozemska. Další duel odehraje Chelsea v neděli v Kuala Lumpuru s výběrem Malajsie.

Kalase čeká nováčkovské zpívání před kabinou a možná s ním vystoupí i Čech. "Už všichni noví členové týmu to mají za sebou, v Kuala Lumpur to čeká na mě. Tak jsem Petra požádal, zda by mi nepomohl s písničkou ‚Tak mě brali za vojáka'. Už jsme spolu hráli společně proti Angličanům pinčes, tak to zkusíme i jinak. Petr už souhlasil, navíc má ještě nějaký nápad, jak mě doprovodit na nějaký bubínek, pokud se mu podaří něco sehnat," dodal mladý zadák.

Arsenal rozstřílel Vietnam, Rosický přihrál na gól

Úspěšný byl na asijském turné i další londýnský tým Arsenal, který i s Tomášem Rosickým deklasoval v Hanoji reprezentaci Vietnamu 7:1.

Český reprezentační kapitán odehrál za Kanonýry úvodní poločas a nahrál na první gól Olivieru Giroudovi. Francouzský útočník se během první půle blýskl hattrickem, další dvě branky Arsenalu přidal Chuba Akpom a jednou se prosadili Alex Oxlade-Chamberlain s Miquelem.

Přátelské fotbalové zápasy:
Singha All-Stars - Chelsea 0:1 (0:1)
Branka: 34. Lukaku z pen.
Sestava Chelsea:
I. pol.: Čech - Wallace, Kalas, Terry, A. Cole - Lampard, Essien - Piazón, De Bruyne, Schürrle - Lukaku.
II. pol.: Blackman - Ivanovič, Cahill, Chalobah, Bertrand - Van Ginkel, Ramires - Moses, De Bruyne, Hazard - Ba. Trenér: Mourinho.
Vietnam - Arsenal 1:7 (0:3)
Branky: 78. Manh Dung - 5., 44. a 45. Giroud, 56. a 59. Akpom, 46. Oxlade-Chamberlain, 75. Miquel.
Sestava Arsenalu:
Szczesny (71. Martinez) - Jenkinson (71. Olsson), Sagna (71. Aneke), Koscielny (46. Mertesacker), Gibbs (46. Miquel) - Rosický (46. Ramsey), Arteta (46. Zelalem), Oxlade-Chamberlain (67. Wilshere) - Gnabry (46. Walcott), Podolski (46. Ryo (71. Eisfeld)), Giroud (46. Akpom). Trenér: Wenger.

Reklama

Související témata: