Hlavní obsah

Kolik je mu let? Hvězdný útočník Falcao je prý o dva roky starší, než uváděl

Bogotá

Tak to je gól. Nová posila Monaka Radamel Falcao je prý o dva roky starší, než dosud uváděl. Tvrdí to alespoň ředitel kolumbijské školky, kam hvězdný útočník chodil. Podle rodného listu mu je už 29 let, a nikoliv 27, jak si všichni mysleli a hráč tvrdil. V Kolumbii tato zpráva udivila fotbalové odborníky i fanoušky. Fotbalistův otec to ale popírá.

Foto: Facebook

O střeleckých kvalitách Radamaela Falcaa není pochyb. Jak je to ale s jeho skutečným věkem?

Článek

Falcao se podle záznamů školky ve městě Bucaramanga narodil v roce 1984, všude má přitom datum narození 10. února 1986. "Chodil k nám v roce 1989. Je to školka pro děti, kterým bylo pět let. Všichni musejí předložit rodný list v originále, kopie neakceptujeme," řekl kolumbijské televizi Noticias Uno ředitel Wilson Serrano a doklad dal k dispozici.

Některé země převážně z Afriky jsou podezřívány, že falšují stáří svých hráčů, aby mohli nastupovat v mladších reprezentačních výběrech. Falcaův otec však tuto konspiraci odmítá. "Je to jasná chyba v dokumentaci školy. Synovi je 27 let," řekl otec kolumbijského fotbalisty médiím.

Falcao přestoupil do Monaka po vydařených dvou letech v Atlétiku Madrid, nováček francouzské ligy za něj zaplatil údajně 60 miliónů eur (asi 1,55 miliardy korun).

Reklama

Související témata: