Hlavní obsah

VIDEO: Trest za neskutečný kiks nepřišel. Dvě komické minely pobavily diváky

Houston

V utkání mezi týmy Salvadoru a Haiti, který se hrál v rámci fotbalového Zlatého poháru CONCACAF, se diváci dočkali jediného gólu, jenž navíc přišel z penalty. Přesto se více než jednadvacet tisíc fanoušků v hledišti nenudilo. O vzrušující a kuriózní situace nebyla nouze. Už v prvním poločase došlo na trávníku k momentu, který příznivce obou táborů pořádně rozveselil.

Komické minely v zápase mezi Salvadorem a Haiti.

 
Článek

Po dlouhém nákopu až na útočnou polovinu Haiti se gólman Montrévil vydal mimo pokutové území s cílem odkopnout míč razantně do bezpečí. Jenže při pokusu nečekaně promáchl a balón pokračoval směrem do jeho šestnáctky.

Z velké hrubice chtěl profitovat salvadorský útočník Zelaya. Míč doběhl a levačkou ho poslal do prázdné brány. Fanoušci však jásali předčasně, balón totiž jen orazítkoval levou tyč!

Salvador měl v zápase trvalou převahu, jenže soupeřova brána byla pro ně jakoby zakletá. Nádherný lob z vlastní poloviny přistál opět na levé tyči Montrévilovy brány, další šance zůstaly nevyužity a když už konečně skončil míč v síti, byl fotbalistům Salvadoru odmáván ofsajd.

Přesto si nakonec svěřenci trenéra Alberta Castilla gólové oslavy přece jen užili. V 76. minutě skóroval z penalty právě Zelaya, jehož první střelu sice gólman Haiti vyrazil, na dorážku stejného hráče byl ale už krátký.

Salvador zvítězil nad Haiti 1:0 a zajistil si postup do čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: