Hlavní obsah

USA - Honduras 3:1Ve finále Zlatého poháru si zahrají fotbalisté USA a Panamy

Fotbalisté USA porazili v semifinále Zlatého poháru 3:1 Honduras a popáté za sebou postoupili do finále. O titul mistra Severní a Střední Ameriky si v neděli v Chicagu zahrají proti Panamě, která ve středu v Arlingtonu vyřadila obhájce z Mexika po výhře 2:1.

Foto: Brandon Wade, ČTK/AP

Fotbalisty poslal do finále Landon Donovan, který proti Hondurasu zaznamenal dvě branky.

Článek

Výběr německého trenéra Jürgena Klinsmanna poslal do finále Landon Donovan, který proti Hondurasu zaznamenal dvě branky a s pěti góly se posunul mezi nejlepší střelce turnaje. Američané mohou získat první titul od roku 2007; na předchozích dvou šampionátech ve finále vždy podlehli Mexiku.

Také Panama ve finále nastoupí s pětigólovým střelcem. Gabriel Torres sice v semifinále vyšel naprázdno, po jeho rohu však zaznamenal v 61. minutě rozhodující branku jmenovec Román Torres. O první gól zápasu se postaral Blas Pérez, za Mexiko ještě v prvním poločase vyrovnal Luis Montes.

Panama se ve finále představí podruhé - v roce 2005 prohrála s USA až v penaltovém rozstřelu. Američané budou usilovat o celkově pátý titul, když Zlatý pohár ovládli také v letech 1991 a 2002.

Zlatý pohár, mistrovství Severní a Střední Ameriky ve fotbale v USA - semifinále:
USA - Honduras 3:1 (2:0)
Branky: 27. a 53. Donovan, 11. Johnson - 52
Medina. Panama - Mexiko 2:1 (1:1)
Branky: 13. Pérez, 61. Torres - 26. Montes

Reklama

Související témata: