Hlavní obsah

Mineiro - Olimpia 2:0, 4:3 pen.VIDEO: Ronaldinho je znovu modlou. Dovedl Mineiro k triumfu v Poháru osvoboditelů

Aktualizováno

Brazilský fotbalista Ronaldinho slaví jako za starých časů. Třiatřicetiletý záložník ve středu večer dovedl fotbalisty týmu Atlético Mineiro k triumfu v Copa Libertadores a stal se teprve sedmým hráčem, který kromě Ligy mistrů uspěl i v jihoamerické obdobě této soutěže. Atlético Mineiro doma smazalo dvougólový náskok paraguayské Olimpie z prvního zápasu v Asunciónu a v penaltovém rozstřelu bylo šťastnějším mužstvem. Brazilcům pomohly dvě zahozené penalty soupeře, hostující Jimenéz a Miranda totiž se svými pokusy naložili prachbídně.

Fotbalisté Atlétika Mineiro triumfovali v Poháru osvoboditelů.

 
Článek
Fotogalerie

Ronaldinho, bývalá opora Barcelony, tak doplnil svou sbírku trofejí i o Pohár osvoboditelů. Před ním dokázali v prestižních kontinentálních pohárech v Evropě a Jižní Americe uspět jen jeho krajané Dida, Cafú, Roque Junior a Argentinci Carlos Tévez, Walter Samuel a Juan Pablo Sorín.

„Neuvěřitelné, znovu slavím a jsem si jistý tím, že jsem na dlouho dobu umlčel všechny své kritiky. Jsem nesmírně šťastný, protože právě tento triumf mi chyběl ve sbírce," citoval Ronaldinha server globoesporte.com.br. „Věřím, že letošní výkony mi pomohou dostat se do kádru Brazílie na mistrovství světa," uvedl zkušený fotbalista.

Atlético Mineiro prohrálo úvodní zápas v Asunciónu 0:2, před vlastními fanoušky ale manko smazalo. Nejprve se ve 46. minutě po chybě v paraguayské obraně prosadil střelec Jo, prodloužení si vynutil tři minuty před koncem druhé půle přesně hlavičkující stoper Silva. Olimpia, která zápas dohrávala v deseti, nakonec duel dotáhla až k penaltovému rozstřelu.

Nadvláda brazilských týmů trvá

Jenže vlastními chybami se Paraguayci o triumf připravili. Hned v první sérii totiž se svým pokusem trestuhodně naložil záložník Jimenéz, který v životním zápase vyslal slaboučkou přízemní střelu doprostřed branky a domácí gólman Victor neměl problém jeho pokus vyrazit.

Fotbalisté Mineira proměnili všechny čtyři penalty a Ronaldinho už k pátému pokusu ani chodit nemusel. Obránce Olimpie Miranda totiž namířil svou střelu do spojnice tyče a břevna a definitivně odstartoval brazilské tanečky a oslavy.

Mineiro získalo Pohár osvoboditelů poprvé v historii a zajistilo si start na prosincovém mistrovství světa klubů. Celek z Belo Horizonte prodloužil nadvládu brazilských týmů v soutěži, když navázal na vítězství Internacionalu Porto Alegre (2010), Santosu (2011) a Corinthians (2012).

Finále fotbalového Poháru osvoboditelů, druhý zápas:
Atlético Mineiro (Braz.) - Olimpia Asunción (Par.) 2:0 (0:0), na penalty 4:3.
Branky: 47. Jo, 87. Leonardo Silva. ČK: 85. Manzur (Asunción). První zápas 0:2, vyhrálo Mineiro.

Reklama

Související témata: