Hlavní obsah

Jamajka řeší další dopingový případ. Po atletech dopoval i fotbalový reprezentant

Jeden z jamajských fotbalových reprezentantů měl po červnovém utkání kvalifikace mistrovství světa s Hondurasem pozitivní dopingový test. FIFA o tom informovala jen týden poté, co bylo užívání zakázaných látek odhaleno u hvězdných jamajských sprinterů Asafy Powella a Sherone Simpsonové.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Jamajský sprinter Asafa Powell.

Článek

Jméno fotbalisty nebylo podle agentury AP zveřejněno. Jednalo se však o hráče, jenž do utkání, které Jamajka prohrála 0:2, nezasáhl. Prezident svazu Horace Burrell pouze uvedl, že jde o jednoho z nejlepších záložníků národního týmu. Stejně tak nebyla upřesněna ani látka, kterou ve vzorku moči kontrola odhalila.

Jamajka tak během krátké doby řeší další dopingový případ. Před týdnem vypukla o poznání větší aféra, když se ukázalo, že na národním mistrovství měli pozitivní testy na zakázaný stimulant oxilofrin bývalý světový rekordman na stovce Powell a členka stříbrné štafety z olympiády v Londýně Simpsonová.

Doping byl také odhalen u výškaře Demara Robinsona a diskařů Travese Smicklea s Allison Randallovou, v podezření je i sprinter Nesta Carter. Už dříve měla pozitivní test dvojnásobná olympijská vítězka v běhu na 200 m Veronica Campbellová-Brownová.

Reklama

Související témata: