Hlavní obsah

VIDEO: Krotitel penalt dotáhl Mineiro k velkému triumfu. Jen maličko podváděl

Připadla mu role hrdiny. A ne jednou. Brankář Victor v klíčových chvílích - při pokutových kopech - vytáhl excelentní zákroky a držel svůj tým v letošním Poháru osvoboditelů nad vodou. Sestřih přináší pohled na tři pokutové kopy, s nimiž si poradil. Penaltové střelce dokázal ničit v normální hrací době i v rozstřelech. Ve čtvrtfinále, semifinále i finále. A po něm se spoluhráči - Ronaldinhem a spol. - mohl po boji třímat cennou trofej.

Krotitel penalt Victor

 
Článek

Přitom třeba už ve čtvrtfinále proti Tijuaně už bylo s Mineirem mimořádně zle. Sudí v nastaveném čase nařídil pokutový kop. Proti Victorovi stál Riasco a mohl poslat mexický tým dál bez toho, že by brazilský celek pak měl ještě nějaký větší čas na nápravu nepříznivého skóre. Victor ale tasil superzákrok. Pro Mineiro postupových 1:1 zůstalo na ukazateli skóre i po závěrečném hvizdu.

Victor tak vyčaroval postup do semifinále proti argentinskými Newells Old Boys. Ti vyhráli doma 2:0, v Brazílii stejným poměrem prohráli a rozstřel přinesl další velkou Victorovu chvíli, a to ve chvíli, kdy proti němu stál Maxi Rodriguez.

Finále jihoamerické Ligy mistrů s Olimpií Asunción pak, i co se týče skóre, mělo obdobný průběh. Nešťastníkem, který v rozstřelu nevyzrál na třicetiletého Brazilce byl Miranda.

Rýpalové si při tom všímají, že Victor tak jako většina gólmanů při penaltě porušuje pravidlo, nezůstává na brankové čáře až do chvíle, než je rozehráno. Zejména v posledním případě to bylo hodně patrné. Ale fotbalový svět si v těchto případech už tak nějak zvykl, že je tento podvůdek běžnou záležitostí. I Victorův protějšek Silva to při závěrečném rozstřelu dělal.

Gólman to zkrátka musí udělat šikovně, aby to zase až tak netlouklo do očí, což se Victorovi ve hře nervů zdařilo. A tak mohl jásat.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín