Hlavní obsah

VIDEO: Gólová paráda! Jenže sudí ji neviděli

Mexico City

Výstavní rána, nádherný gól, velkolepý okamžik, za který by střelec zasloužil poplácat po zádech. Jorge Iván Estrada byl hrdinou chvíle, ale nebylo mu to nic platné. Jeho branka neplatila, rozhodčí si jí totiž nepovšimli. Ani sám střelec si nemohl být jistý. Remíza v utkání mexické ligy se tak neurodila.

Rozhodčí neuznali gól Estrady.

 
Článek

Tijuana šla ve druhé půli do vedení, ale Pachuca to nevzdávala. Estrada vyslal excelentní střelu, Saucedo Najera v domácí bráně byl překonán, ale místo gólu tato situace vyvolává jen další debaty o využití videa ve fotbale. V těchto případech by to určitě šlo.

A jaké byly možnosti arbitrů? Hlavní vše mohl posoudit jen těžko. Klíčová byla role asistenta, záznam jeho činnost sice neukazuje, podle předpokládaného postavení na úrovni předposledního bránícího hráče je zřejmé, že nemohl být na brankové čáře ani poblíž ní, aby vše přesně posoudil. Přesto byl míč půl metru v brance, takže to patrně mohlo být viditelné i z méně výhodné pozice. Ale jistý si podle všeho nebyl, a tak Tijuana uhájila vedení 1:0.

Reklama

Související témata: