Hlavní obsah

Nejlepší fotbalista působící v Evropě vzejde z trojlístku Messi, Ronaldo, Ribéry

Ocenění pro nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě za minulou sezónu získá jeden z trojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a Franck Ribéry. Zúženou tříčlennou nominaci na trofej, jejíž majitel bude zvolen při losování skupin Ligy mistrů 29. srpna v Monaku, zveřejnila v úterý UEFA.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi v dresu Barcelony

Článek

Ribéry byl jednou z ústředních postav veleúspěšné sezóny Bayernu. Třicetiletý francouzský reprezentant pomohl bavorskému celku k zisku prestižního treble - vítězství v Lize mistrů, Německém poháru i bundeslize.

Messi s Barcelonou vyhrál španělskou ligu, ve které se navíc stal s úctyhodnými 46 góly nejlepším střelcem. Šestadvacetiletý Argentinec, jenž v roce 2011 triumfoval v prvním ročníku hlasování UEFA, navíc počtvrté za sebou získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

Ronaldo pro změnu ovládl s dvanácti brankami pořadí kanonýrů v Lize mistrů. V portugalské reprezentaci navíc osmadvacetiletá hvězda Realu Madrid překročila hranici stovky startů.

Zbývající hráči z původní desetičlenné nominace do finále neprošli. Nejlepším z nich byl Arjen Robben z Bayernu s 57 body, následovali Robert Lewandowski (Borussie Dortmund/39 bodů), Thomas Müller (Bayern/38), Bastian Schweinsteiger (Bayern/32), Gareth Bale (Tottenham/24), Zlatan Ibrahimovič (PSG/14) a Robin van Persie (Manchester United/10).

Který z hráčů nominovaných UEFA je podle vás nejlepší fotbalista působící v Evropě?
Lionel Messi
40,8 %
Cristiano Ronaldo
45,9 %
Franck Ribéry
13,3 %
Celkem hlasovalo 5463 čtenářů.

Reklama

Související témata: