Hlavní obsah

Kouč Italů Prandelli pochválil Argentinu a i na porážce našel pozitiva

Trenér italských fotbalistů Cesare Prandelli našel pozitiva i na domácí porážce 1:2 v přípravném utkání s Argentinou. Hlavní favorit skupiny B kvalifikace mistrovství světa, do které patří i český národní tým, podle kouče úspěšně vyzkoušel některé nové taktické varianty.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Kouč italských fotbalistů Cesare Prandelli.

Článek

Italové, kteří se s výběrem kouče Michala Bílka utkají 10. září v Turíně, neuhlídali novou posilu Neapole Gonzala Higuaína. Ten otevřel v první půli skóre a podílel se i na brance Évera Banegy po přestávce. Bronzoví medailisté nedávného Poháru FIFA stačili v duelu věnovanému papeži Františkovi už jen snížit zásluhou Lorenza Insigneho.

"Utkali jsme se s týmem mimořádných kvalit, jedním z nejlepších na světě," ocenil Prandelli po utkání Argentince, kteří se museli obejít bez zraněné hvězdy Lionela Messiho. "Udělali jsme nějaké chyby v obraně a špatně začali, ale podle mého jsme hráli dobře kombinačně. Ovšem všechna čest Argentině," uvedl.

Prandelli vyzkoušel ve středu tří i čtyřčlenné obrany záložníka Daniela De Rossiho a jeho výkon si pochvaloval. "Experiment s De Rossim, pokud to tak chcete nazývat, vyšel opravdu dobře. Kvůli některým zraněním jsme museli udělat i další změny v sestavě a taktice," vysvětlil trenér, kterému nemohl pomoci vybojovat první výhru nad Argentinou od roku 1987 například zraněný útočník Mario Balotelli.

Co nejrychlejší postup

Čtyřnásobné mistry světa čeká před utkáním s Českem ještě domácí duel s Bulharskem. Lídr skupiny myslí jen na to, aby měl co nejrychleji jistotu postupu na šampionát v Brazílii. "Před úvahami nad mistrovstvím se na něj musíme napřed dostat a já to chci udělat co nejrychleji," řekl Prandelli.

Bývalého záložníka potěšila i čtyřicetitisícová návštěva, která před dnešním italským svátkem předčila očekávání. "Nebylo snadné sem dostat tolik lidí. Chtěli jsme, aby zápas probíhal v přátelském duchu a potěšilo mě, že jsem v publiku viděl spoustu dětí a rodin," uvedl pětapadesátiletý kouč.

Reklama