Hlavní obsah

VIDEO: Útočník Negredo si parádní patičkou řekl o místo v základní sestavě Španělů

Madrid

Útočník Álvaro Negredo využil příležitost a zvýšil své šance na místo v sestavě španělské fotbalové reprezentace. Nová posila Manchesteru City se parádním gólem patičkou podílela na vítězství mistrů světa a Evropy 2:0 v přípravném utkání v Ekvádoru.

Fantastická Negredova patička

 
Článek

Kouč Vicente del Bosque v nominaci na přátelský zápas vynechal tradiční opory Davida Villu či Fernanda Torrese. Sedmadvacetiletý Negredo, který o místo v kádru soupeří také s Fernandem Llorentem či Robertem Soldadem, tak nastoupil v základní sestavě vedle debutujícího Cristiana Tella z Barcelony.

Bezmála čtyři hodiny dlouhé čekání na gól v reprezentaci ukončil ve středu po 25 minutách. "Viděl jsem, že brankář jde k zemi, tohle byla jediná možnost, jak zakončit. Chtěl jsem to tak udělat a vyšlo to moc hezky," popsal svou vydařenou střelu Negredo, který se za Španělsko naposledy trefil loni v květnu v přátelském utkání s Koreou.

Je rád za každou minutu

Hráč přezdívaný "Bestie z Vallecas" podle madridského předměstí, kde se narodil, si ostrý boj o místo v útoku uvědomuje. Zvlášť když Del Bosque někdy sází i na sestavu bez klasického útočníka. "Chtěl jsem z té příležitosti vydolovat co nejvíc. Za každou minutu jsem rád," řekl.

Trenér Del Bosque svého svěřence po zápase pochválil. "Hodně od něj očekáváme, moc se mi líbí jeho pohyb v pokutovém území. Je fyzicky silný a má skvělé zakončení," řekl na adresu Negreda, který si angažmá v Manchesteru City vybojoval 25 góly v posledním ročníku španělské ligy v dresu Sevilly.

Reklama

Související témata: