Hlavní obsah

Na fotbalový zápas o Superpohár dohlédnou stovky policistů

Praha
Aktualizováno

Několik stovek policistů a další stovky strážníků budou dohlížet na dodržování veřejného pořádku při pátečním zápase o Superpohár, v němž se v pražském Edenu střetnou fotbalisté Bayernu Mnichov a londýnské Chelsea. Policisté budou hlídat pohyb fanoušků po městě již od rána, v případě potřeby zajistí také jejich doprovod ke stadiónu, informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté při protestech fanoušků v Edenu.

Článek

Mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová doplnila, že policisté budou hlídkovat na příjezdových komunikacích, budou ale také doprovázet fanoušky ve vlacích. "Zvýšené kontroly na hranicích zatím neplánujeme," dodala.

Podle Daňka se zapojí policisté z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, Speciální a Krajské pořádkové jednotky a také psovodi a policisté na koních. Připraven vzlétnout bude i vrtulník.

Mluvčí také vyzval fanoušky, aby do Edenu nejezdili auty, ale kvůli omezené parkovací kapacitě v okolí stadiónu využili hromadnou dopravu. "Ulice Vladivostocká bude v den utkání zcela uzavřena," uvedl Daněk.

Páteční zápas mezi letošními vítězi Ligy mistrů a Evropské ligy začne ve 20:45. Pro fanoušky, z nichž většina dorazí ze zahraničí, se brány stadiónu otevřou o dvě hodiny dříve.

Reklama