Hlavní obsah

Vrbu těší, že bude Superpohár sledovat jako budoucí sok Bayernu

Praha

Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba původně plánoval sledovat dnešní Superpohár v pražské Eden Areně mezi Bayernem Mnichov a Chelsea jen jako divák. Čtvrteční los Ligy mistrů mu však pozměnil plány. Bavorský celek mu totiž přisoudil do skupiny, a tak Vrba bude Bayern sledovat jako svého budoucího soupeře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba děkuje fanouškům po utkání play off Ligy mistrů proti Mariboru.

Článek

"Ještě před pár dny jsem si myslel, že se na tento svátek fotbalu budu dívat pouze jako divák a budu si zápas užívat. Ale po včerejším losu to bude pracovní záležitost," řekl Vrba pro klubový web.

Plány však změnil rád, protože právě Bayern si do skupiny přál ze všech týmů nejvíce. "Hlavně kvůli tomu, aby nás naši fanoušci mohli přijet do Německa povzbudit. I pro ně to je odměna za to, jak nás poslední roky povzbuzují a dělají kulisu, které si my moc vážíme. Je to soupeř, který patří k top mužstvům v Evropě. Věřím tomu, že si to fanoušci užijí," dodal Vrba.

Vedle Bayernu má Plzeň ve skupině také Manchester City a CSKA Moskva. "Stejně jako Bayern jsou to top týmy ve svých zemích. Doufám, že veřejnost si uvědomuje, že za poslední tři roky se u nás objevila mužstva, která by jinak do Plzně nikdy nepřijela. Z tohoto pohledu je pro nás los obrovsky atraktivní," řekl kouč Viktorie.

Přestože se dnes bude dívat na duel Bayernu, plně se koncentruje především na nedělní ligové utkání s Olomoucí. Nepochybuje o tom, že i hráči dokážou na Ligu mistrů zapomenout a myslet jen na domácí soutěž.

"Pokud hráči chtějí zažít Champions League, tak musejí zvládnout zápasy v lize. Musíme si vytvořit pozici, abychom příští rok bojovali o skupinu evropských pohárů, a pokud ligová utkání nezvládneme, tak ani evropské soutěže nepřijdou. To je pro nás ta největší motivace," prohlásil Vrba.

Reklama