Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldinho zase řádil. Dvěma výstavními přímými kopy zachránil remízu

Fotbalovému šampiónovi a majiteli Zlatého míče z roku 2005 Ronaldinhovi je sice už třiatřicet let, na hřišti však stále válí jako zamlada. V červenci dovedl Atlétiko Mineiro k triumfu v Poháru osvoboditelů, ve středečním utkání 18. kola brazilské ligy zase ukázal svou dokonalou kopací techniku, když dvěma nádherně provedenými přímými volnými kopy zařídil svému mužstvu remízu 2:2 s Fluminense.

Sestřih utkání mezi týmy Atlético Mineiro - Fluminense.Video: sntv

 
Článek

Hráči Fluminense vedli na půdě Atlétika od 13. minuty po trefě Wagnera, vedení ale do přestávky neudrželi. Těsně před odchodem do šaten si totiž postavil míč k exekuci přímého kopu Ronaldinho a standardní situaci vyřešil ukázkově. Balón zakroutil do břevna, od něhož se odrazil nechytatelně do sítě.

Hosté se znovu přiblížili tříbodovému zisku v 72. minutě, kdy po rychlém brejku překonal gólmana Victora Rhayner. S výsledkem se ale nechtěl smířit Ronaldinho, který si osm minut před koncem znovu přichystal míč k zahrání trestného kopu a opět ho provedl parádně. Pravačkou obstřelil zeď a proměnil brankáře Cavalieriho v solný sloup.

Atlétiko je v dvacetičlenné tabulce aktuálně třinácté, fotbalistům Fluminense patří šestnáctá příčka.

Reklama

Související témata: