Hlavní obsah

Nejbláznivější vlastní gól roku? Žhavým adeptem je nevídaná branka z Číny

Nevídaný kuriózní zásah, který může směle aspirovat na nejbizarnější vlastní gól roku, padl v Číně. Trojice hráčů Sin-tiangu předvedla v semifinálovém utkání turnaje hráčů do dvaceti let proti Liaoningu neskutečnou fotbalovou "komedii", po níž se soupeř radoval z gólu, aniž by k němu jakkoliv přispěl.

Nevídaný vlastní gól v Číně.

 
Článek

Nevídaná komická situace se odehrála v 62. minutě za stavu 0:0. Po dlouhém centru do vápna se chystal míč odkopnout do bezpečí jeden ze zadáků Sin-tiangu. Míč mu ale nesedl podle představ a po noze sjel k jeho kolegovi v obraně.

Ani on si však se zdánlivě jednoduchou situací neporadil. Pokusil se o nůžky, jenže míč zasáhl velmi špatně. Balón nabral opačnou faleš a šoural se k vlastnímu brankáři, který ještě mohl pohromu jako poslední instance odvrátit a celý chaos rázně utnout.

Jenže k dovršení smůly selhal i gólman a navázal na minely svých spoluhráčů. Míč mu přeskočil nohu a skončil v síti. S fotbalisty Sin-tiangu tento moment pořádně otřásl, na odpověď se už nezmohli a protivníkovi podlehli 0:1.

Reklama

Související témata: