Hlavní obsah

České firmy podezřelé sázky nezaznamenaly, mohlo se sázet v Asii

Praha

České sázkové kanceláře žádné zmanipulované fotbalové zápasy v poslední době nezaregistrovaly. Jejich zástupci však nevyloučili, že podvodníci mohli sázet u zahraničních společností, nejspíše z Asie. České sázkové kanceláře vypisují kurzy jen na zápasy první a druhé fotbalové ligy.

Foto: archiv

Ilustrační foto.

Článek

"Pro nás to byla úplně nová informace, nic podezřelého jsme v poslední době neregistrovali," reagoval na policejní vyšetřování několika fotbalistů mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Stejně hovořila i Markéta Světlíková z Chance. "Žádné podezřelé sázky jsme v poslední době nezaznamenali. Máme poměrně sofistikované nástroje, jak zmanipulované sázky odhalit. O jakékoliv pochybnosti se hned dozví naši bookmakeři, kteří mohou například změnit kurzy či zápas z nabídky úplně vyřadit," uvedla Světlíková a dodala, že v nabídce mají jen 1. a 2. fotbalovou ligu.

"Víme, které soutěže jsou bezpečné"

Nic podezřelého nezaznamenali ani bookmakeři Tipsportu. "Zpráva pro nás byla stejně překvapivá jako pro ostatní. Žádné zápasy jsme nestahovali," řekl mluvčí Tisportu Jiří Hadrava. I u nich mohou sázkaři sázet jen na zápasy 1. a 2. fotbalové ligy. "Souvisí to se zájmem sázkařů i sledovaností soutěží. Částečně to může být i otázka regulérnosti (nižších soutěží)," připustil Hadrava.

Nižší soutěže nevypisuje ani Fortuna. "Díky znalosti lokálního trhu víme, které soutěže jsou bezpečné. Cokoliv od druhé ligy níže, kde by cokoliv mohlo být v nepořádku, v nabídce nemáme," podotkl Šrain z Fortuny.

Chance i Fortuna tak poukazují na zahraniční konkurenci, která paradoxně vypisuje kurzy i na nižší fotbalové soutěže v Česku včetně například juniorských zápasů. "Pokud někdo sází na zmanipulované zápasy, tak je to většinou u zahraničních sázkových společností, hlavně z Asie. V době internetu je velmi jednoduché sázet v podstatě kdekoliv, třeba na druhém konci světa. Proti tomu není obrany," dodal Šrain s tím, že v takovém případě by ani u prokazatelně zmanipulovaných zápasů nemusely české firmy žádné anomálie zaznamenat.

Podraz na fanoušky

Všechny podobné manipulace české sázkové kanceláře ostře odsuzují a označují je za podvod na všechny zúčastněné. "Je to podraz na fanoušky, podraz na sázkové kanceláře a v neposlední řadě i podraz na ostatní poctivé sázkaře," odmítá nekalé praktiky Šrain.

Reklama

Související témata: