Hlavní obsah

Schwarzer po příchodu do Chelsea k Čechovi ztratil místo v reprezentaci

Dlouholetá opora australských fotbalistů brankář Mark Schwarzer se překvapivě neobjevil v nominaci na dva přípravné zápasy a podle tamních médií to souvisí s tím, že po příchodu do Chelsea k Petru Čechovi nemá herní praxi. Čech je totiž v londýnském klubu jasnou jedničkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Petr Čech (uprostřed), trenér brankářů Christophe Lollichon (vlevo) a Mark Schwarzer během tréninku.

Článek

Čtyřicetiletý rekordman australského týmu s nejvyšším počtem odehraných zápasů (109) startoval dvakrát na mistrovství světa a příští rok by si rád na sklonku kariéry zahrál ještě na MS v Brazílii. I když není v nominaci pro říjnové zápasy s Francií a Kanadou, jeho reprezentační kariéra podle kouče Holgera Osiecka není u konce.

"Pořád je to náš brankář číslo jedna," zdůraznil Osieck pro australské noviny po úterním zveřejnění nominace. "Ale kdyby pořád hrál, co by bylo s ostatními, které můžeme taky potřebovat?" vysvětlil jeho absenci kouč.

Debakl s Brazílií

Schwarzer letos odchytal všechny čtyři kvalifikační zápasy o postup na MS i poslední přátelské utkání s Brazílií, v němž Australané schytali debakl 0:6. Veterán mezi tyčemi přišel do Chelsea jako Čechův náhradník v létě z Fulhamu.

V australské reprezentaci nyní místo něj můžou v říjnu dostat šanci nováček Mitchell Langerak z Borussie Dortmund a Mathew Ryan z belgických Brugg.

Reklama

Související témata: