Hlavní obsah

Souboj střelců vyhrál Sup

Marek Burkert, Martin Kézr

Pět branek v play-off měli na svém kontě nejlepší střelci pražských 'S', Ondřej Kratěna a Michal Sup, před pondělním šestým dílem semifinálové série. Svůj střelecký účet však rozšířil jen slávista, navíc gólem vítězným.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

Sup, který nastoupil s Beránkem a Hruškou, se rozehrával pomaleji, obratně se sice vyhnul bodyčeku Hanzlíka a pokoušel se i rozdmýchat potyčku s Nedvědem, ovšem jinak byl v úvodu málo nápadný. Jeho chvíle ale přišla v 16. minutě, kdy si v rohu převzal puk od Hrušky a pod Břízovou lapačkou procedil puk do sítě. V té chvíli ale ještě netušil, že jeho branka bude extrémně důležitá...

Sparťan Kratěna se na křídle prvního útoku často pokoušel zakončovat i hledat spoluhráče, ale přihrávky od Tomajka v závěru první třetiny se nedočkal, jeho střílený pas zase nedostal do branky Broš. Sparťanská osmnáctka měla i štěstí, když v přesilovce vyrobila hrubku, jíž z nájezdu málem trestal Tomica. "Asi rozhodlo, že jsme nedělali tolik chyb," tvrdil Michal Sup.

Kratěna utkání nedohrál

Kouč Růžička Supa nasazoval při dvou klíčových vyloučeních domácího kapitána Nedvěda, gól ale obstarala Krátoškova formace. Sparťany v poslední třetině tlačil čas, nervy vytekly i Kratěnovi, který v souboji sekl Dudu do kolene, ale potrestán nebyl. Zbytek třetiny však stejně proseděl vedle střídačky s bolestnou grimasou a s tváří zachumlanou v ručníku. Lékaři měli podezření na zlomeninu kotníku!

Sup mohl svého spoluhráče pomstít, jenže Bříza už napodruhé zasáhl rychlým přemístěním včas. Závěr slávisté dohráli profesorsky, radost jim nezkazil ani déšť plechovek, který se snesl na jejich střídačku. "Už jsme si konec pohlídali, říkali jsme si, že to nesmíme za žádnou cenu pustit," jásal Sup

Reklama

Související témata: