Hlavní obsah

VIDEO: Brankář se stal hrdinou. Parádním kouskem v nastavení zažehnal porážku

Värnamo

Báječné fotbalové odpoledne prožil v druhé švédské lize brankář IFK Värnamo Björn Akesson. V utkání proti Varbergsu, v němž jeho tým prohrával v nastaveném čase 2:3, se stal spasitelem svého mužstva. V 93. minutě se vydal až do soupeřovy šestnáctky a povedeným volejem zařídil svému mužstvu bod.

Švédský brankář v roli spasitele, svému týmu zařídil v nastavení remízu.

 
Článek

Takový zápas mu z paměti jen tak nevymizí. Hráči Varbergsu vedli ještě v 81. minutě na půdě Värnamo 3:1 a mířili za tříbodovým ziskem. Hned o minutu později sice vykřesal jiskru naděje pro domácí Kamara, jenže vyrovnávací zásah nepřicházel a čas neúprosně plynul.

Běžela už 93. minuta a domácí měli výhodu rohového kopu. Värnamo dobře vědělo, že má jednu z posledních příležitostí na vyrovnání a do pokutového území tak vyrazil i gólman Akesson. A právě on se stal za pár vteřin hvězdou celého duelu. Po provedení standardní situace doletěla střela jednoho z domácích hráčů jen ke kopačkám střídajícího Ardiana Rexhepiho, ten však balón do bezpečí neodkopl. Naopak, míč poslal přesně do míst, kde číhal zcela osamocený Akesson, který se napřáhl a ranou z první překonal bezmocného gólmana Varbergsu.

Pro IFK byla remíza velmi důležitá, neboť znamenala oživení šancí na záchranu. Čtyři kola před koncem soutěže drží Värnamo v šestnáctičlenné tabulce třinácté místo, přičemž na příčku znamenající jistý sestup má náskok tří bodů.

Reklama

Související témata: