Hlavní obsah

Pistolář Strnad byl při obhajobě triumfu ve finále SP druhý

Pistolář Martin Strnad skončil druhý v rychlopalbě ve finále Světového poháru v Mnichově. Úspěšnou obhajobu loňského triumfu z Bangkoku znemožnil českému reprezentantovi Emil Milev z USA. Po osmi sériích finálové střelby za ním Strnad zaostal o pět bodů.

Foto: Karel Felt, Právo

Martin Strnad.

Článek

Z kvalifikace, do které nastoupilo deset nejlepších střelců sezóny, prošel Strnad do šestičlenného finále s třetím nejlepším výkonem. V následných vyřazovacích bojích, v nichž od čtvrté série vždy nejhorší střelec vypadne, "přežil" v šestém a sedmém kole rozstřel o udržení v soutěži a zbyl v závodě jen s Milevem.

Tříbodovou ztrátu už Strnad v závěrečné sérii pěti ran nedokázal dohnat. Bulharský rodák Milev, stříbrný olympijský medailista z Atlanty 1996 a vicemistr světa z roku 1994, si naopak náskok plným bodovým ziskem ještě pojistil a slavil ve 49 letech při čtrnácté účasti ve finále SP premiérový triumf.

V Mnichově bude na startu vedle Strnada také puškařka Adéla Sýkorová. Rovněž ona bude obhajovat loňské prvenství, a to v neděli ve střelbě ze sportovní malorážky na 3x20 ran.

Finále SP ve sportovní střelbě v puškových a pistolových disciplínách v Mnichově:
Muži - rychlopalná pistole:
1. Milev (USA) 33
2. Strnad (ČR) 28
3. Reitz (Něm.).
Ženy - sportovní pistole:
Finále:
Čang Ťing-ťing (Čína) - Arunovičová (Srb.) 8:2,
o 3. místo:
Jüan Ťing (Čína) - Dorjsurenová (Něm.) 8:4.

Reklama