Hlavní obsah

Lippi dovedl Kuang-čou k historickému triumfu v asijské LM

Kuang-čou

Fotbalisté Kuang-čou Evergrande vyhráli jako první čínský tým asijskou Ligu mistrů a kvalifikovali se na prosincové mistrovství světa klubů v Maroku. Svěřenci slavného italského trenéra Marcella Lippiho dnes v domácí odvetě remizovali s FC Soul 1:1. Nerozhodně skončil i první finálový zápas v korejské metropoli, kde se soupeři rozešli po výsledku 2:2.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Marcello Lippi, trenér Kuang-čou.

Článek

V odvetě poslal Kuang-čou před zraky 58 tisíc diváků do vedení nejlepší střelec Evergrande v sezoně Elkeson, jeden ze dvou brazilských hráčů na soupisce čínského mistra. Soulu se vzápětí povedlo vyrovnat zásluhou černohorského záložníka Dejana Damjanoviče, ale víc hosté nedokázali.

Lippiho svěřenci se před triumfální cestou Ligou mistrů utkali i s pražskou Spartou, s kterou v únoru na soustředění v Jerezu remizovali 1:1.

Kuang-čou je prvním čínským vítězem Ligy mistrů, která se hraje od roku 2002. V předchozím asijském klubovém šampionátu dokázali v roce 1990 zvítězit fotbalisté Liao-ningu. Trenér italských mistrů světa z roku 2006 Lippi vyhrál i evropskou Ligu mistrů v roce 1996 s Juventusem.

Reklama

Související témata: