Hlavní obsah

Fotbaloví fanoušci prořízli v Olomouci síť na ochozech a poškodili autobus

Olomouc

Prořízlá síť na ochozech a poškozený autobus zůstaly po řádění fotbalových fanoušků při nedělním ligovém utkání v Olomouci mezi Spartou a domácí Sigmou. Pořadatelé během konfliktu na stadiónu podle policistů použili proti sparťanským fanouškům slzný plyn, tři lidé museli být poté ošetřeni. Policisté dosud nikoho neobvinili, škoda je zatím vyčíslena na 10 tisíc korun.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Atmosféra v ochozech byla bouřlivá.

Článek

Do Olomouce dorazilo v neděli vpodvečer na kolem 180 sparťanských fanoušků. Policisty zaměstnal už jejich příjezd na olomoucké nádraží. Dva podnapilí muži skončili na záchytce. "Celkem jsme řešili několik případů. Dva sparťanský fanoušky pro trestný čin výtržnictví, kdy prořízli síť na ochozech a posléze tropili výtržnosti. Dále byl poškozen jeden z autobusů, kde bylo rozbito zadní sklo," řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Pořadatelé poté při konfliktu s fanoušky Sparty použili slzný plyn. "Zjišťujeme, co se tam stalo, nic k tomu nyní říci nemůžeme," sdělil v pondělí mluvčí Sigmy Petr Pelíšek.

Podle policejní mluvčí Marie Štrbákové dosud nebyl nikdo obviněn, policisté počkají na analýzy videozáběrů kvůli zjištění pachatelů. Řešit budou i okolnosti ohledně použití slzného plynu pořadatelskou službou.

Reklama

Související témata: