Hlavní obsah

Ronaldo se zlobí! Kvůli Blatterovi bude možná bojkotovat galavečer FIFA

Madrid

Cristiano Ronaldo údajně uvažuje o tom, že bude bojkotovat galavečer FIFA v Curychu, na němž bude 13. ledna dekorován majitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu roku. Portugalce k těmto úvahám přimělo nedávné vyjádření šéfa FIFA Seppa Blattera, jenž Ronalda zesměšňoval a označil za generála na hřišti.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid se raduje z branky.

Článek

Blatter srovnával kanonýra Realu Madrid s další hvězdou současného fotbalu Argentincem Lionelem Messim z Barcelony během vystoupení na univerzitě v Oxfordu. O Ronaldově možném bojkotu píšou španělský deník As a lisabonský Record. Necitují však žádný zdroj.

Podle médií Ronaldo nejenže nezapomněl na Blatterův projev, ale má pocit, že s ním FIFA celkově špatně zachází a poškodila ho také při představení nominovaných hráčů na Zlatý míč. V odstavci k Ronaldovi je totiž například uvedeno, že v minulé sezóně dal méně gólů než Messi. Messi ani další kandidát na cennou trofej Franck Ribéry z Bayernu přitom s jinými hráči srovnáváni nejsou.

FIFA před třemi týdny zveřejnila nominaci 23 hráčů na vítězství v anketě, začátkem prosince bude výběr zúžen na tři hráče.

Reklama