Hlavní obsah

Basketbalista James jedná s Beckhamem o založení fotbalového týmu v Miami

Basketbalista LeBron James jedná s bývalým anglickým záložníkem Davidem Beckhamem o spoluvlastnictví týmu v zámořské fotbalové soutěži MLS. Hvězda NBA by mohla spolu s někdejším hráčem Manchesteru United, Realu Madrid a Los Angeles Galaxy založit nový klub v Miami.

Foto: Michael Conroy

LeBron James zdraví své fanoušky.

Článek
Fotogalerie

"Zájem je na obou stranách," citoval server espn.com Jamese. "Za poslední roky jsme se s Davidem hodně spřátelili a myslím, že pro tohle město by bylo skvělé, kdyby tady byl fotbalový tým," uvedl osmadvacetiletý basketbalista, který hraje v Miami od roku 2010 a s týmem loni a letos získal mistrovský titul.

Na vstup do MLS si však Beckham s Jamese budou muset ještě nějaký čas počkat. Vedení ligy, které chce do roku 2020 rozšířit soutěž o čtyři celky, sice potvrdilo, že s někdejším kapitánem anglické reprezentace o novém klubu jedná, zatím však pouze neformálně.

Novým klubem v MLS bude Orlando, jehož vstup do soutěže by měl být oznámen v úterý. Další celek vznikne v New Yorku a jeho spolumajiteli budou baseballový klub New York Yankees a fotbalový Manchester City.

Reklama

Související témata: