Hlavní obsah

Mihajlovič končí u srbské reprezentace, míří do Sampdorie

Řím
Aktualizováno

Trenér Siniša Mihajlovič po neúspěšné kvalifikaci o postup na mistrovství světa končí u srbské fotbalové reprezentace. Čtyřiačtyřicetiletý kouč nyní převezme Sampdorii Janov, kde v minulosti působil čtyři roky jako hráč.

Foto: ČTK/AP

Trenér Siniša Mihajlovič na lavičce Srbska skončil.

Článek

"Rozhodl jsem se odejít a kývnout na nabídku Sampdorie," uvedl Mihajlovič, který původně chtěl u národního týmu zůstat a hrát s ním kvalifikaci Eura 2016. "Nejde o peníze, ani mě nepřemluvila Sampdoria. Prezident svazu Tomislav Karadžič a sekretář Zoran Lakovič mi ale nemohli zaručit, že zůstanou ve vedení," dodal.

Nezpíval hymnu, tak ho vyřadil

Karadžič s Lakovičem totiž byli navzdory špatným výsledkům Mihajlovičovými zastánci. Podpořili trenérova přísná pravidla o chování na reprezentačních akcích a za bývalým hráčem AS Řím, Lazia a Interu Milán stáli i poté, co z týmu vyřadil útočníka Adema Ljajiče kvůli tomu, že před přípravným zápasem nezpíval hymnu.

Osmnáctý celek italské ligy hledal trenéra od začátku minulého týdne, kdy vedení odvolalo Delia Rossiho. Podle médií byl mezi kandidáty i český kouč Zdeněk Zeman, nakonec ale dostal přednost Mihajlovič, který si tak po Boloně, Catanii a Fiorentině vyzkouší čtvrté trenérské angažmá v Serii A.

Reklama

Související témata: