Hlavní obsah

Čech napsal úvodní slovo ke knize o trenéru Marečkovi

Praha

V září uplynulo šest let, co fotbalový trenér Vlastislav Mareček podlehl zákeřné nemoci, se kterou opakovaně bojoval. Vzpomínkou na dobrého muže a vynikajícího odborníka je nová kniha, která bude v pátek večer představena v Kunovicích, v Marečkově rodišti, ve společenském sále Panského dvora. Od zítřka také bude kniha s názvem „Vlastislav Mareček - S pokorou vítězů“ k dostání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech na srazu české fotbalové reprezentace před přátelským utkáním s Kanadou.

Článek

Marečkovi bylo teprve jedenačtyřicet let. Měl před sebou slibnou kariéru a za sebou řadu úspěchů na klubové úrovni i u mládežnických výběrů od 16 do 21 let.

Autorem vzpomínkové knížky je olomoucký žurnalista Roman Smutný. Úvodní slovo napsal brankář Chelsea a národního týmu Petr Čech, který hrál pod trenérem Marečkem v juniorských reprezentacích. Na náklady spojené s vydáním se složili fotbalisté a kluby napříč celou republikou, FAČR i majitelé FC Zlín.

Kniha je napsána formou rozhovorů s lidmi, kteří byli Marečkovi po celou dobu jeho kariéry nejblíže. Počínaje rodinou, přes fotbalové trenéry, funkcionáře, majitele klubů, reportéry až po hráče. Slovo tak dostali třeba Svatopluk Habanec, Pavel Hoftych, František Komňacký, Edvard Lasota, Vítězslav Lavička, Ladislav Škorpil, Pavel Verbíř či Vlastimil Vidlička.

Rozhovory podávají ucelený obraz života fotbalového „fanatika" a svéhlavého „selfmademana", jakým trenér Mareček byl.

Odbornými konzultanty knihy a jejími „tahouny" byli trenéři Habanec, Hotfych a spisovatel Josef Holcman.

Reklama