Hlavní obsah

Do sázkařské aféry ve slovenském fotbalu se prý zapletl další tým

Bratislava

Sázkařská aféra ve slovenském fotbalu spojená s ovlivňováním utkání se rozrůstá. Kromě zápasů klubu DAC Dunajská Streda byly podle pondělního oznámení policie manipulovány i výsledky dalšího týmu nejvyšší slovenské soutěže FC Nitra.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Slovenští kriminalisté obvinili čtyři osoby, které prý ještě v roce 2011 ovlivnily přípravné zápasy Nitry s českým týmem Bohemians Praha 1905 (duel skončil výhrou Klokanů 2:1) a MTK Budapešť (utkání skončilo výhrou maďarského celku 6:3). Mezi podezřelými je podle dostupných informací fotbalista Ivan Hodúr, jenž čelí obvinění i v souvislosti s dříve zahájeným vyšetřováním ohledně údajného ovlivňování výsledků utkání celku DAC Dunajská Streda, za který Hodúr naposledy hrál.

Za manipulaci obou zmíněných duelů Nitry tehdejší hráč slovenského celku Hodúr prý inkasoval nejméně po 5000 eur (136 000 korun). Část peněz podle policie odevzdal svému spoluhráči; ze zveřejněných iniciál vyplývá, že šlo patrně o Róberta Ráka, který byl v jiných případech sázkařské aféry ve slovenském fotbalu obviněn z podplácení hráčů. Kromě dvou bývalých fotbalistů Nitry policie v případu obvinila i další dvě osoby, které údajně uplácely tyto hráče.

„Vyšetřovatel národní kriminální agentury obvinil čtyři osoby, dvě z podplácení a dvě z přijímání úplatku," uvedl mluvčí slovenské policie Michal Slivka. „Nitra měla prohrát o dva góly a soupeř měl vsítit minimálně čtyři branky," dodal policejní mluvčí.

Bývalý slovenský reprezentant Hodúr byl už dříve v letošním roce coby hráč DAC Dunajská Středa obviněn z toho, že za úplatky ovlivňoval zápasy svého týmu. Do korupční aféry se prý zapletli i jeho tři spoluhráči z týmu včetně českého zadáka Tomáše Hubera, které policie také obvinila.

Za ovlivňováním výsledků kvůli sázkám prý stála skupina Slováků, která údajně manipulovala duely nejen na Slovensku ale i v Česku. Gang podle slovenské policie uplácel hráče a pak vydělával sázením na zmanipulované zápasy zejména v zahraničních internetových kancelářích. Česká policie v sázkařské aféře obvinila dvanáct současných či bývalých fotbalistů.

Reklama

Související témata: