Hlavní obsah

VIDEO: Unikátní záběry pádu jeřábu při stavbě stadiónu v Sao Paulu. Usmrtil dva lidi

Nové záběry pádu jeřábu, který ve středu zabil na stavbě stadiónu v Sao Paulu dva dělníky a jednoho zranil, teď obletěly svět. Fotbalový stánek Itaquerao má být v červnu příštího roku dějištěm zahajovacího zápasu mistrovství světa a pěti dalších utkání včetně semifinále.

Muž zachytil pád jeřábu na brazilský stadión.Video: Marcio A. Campos, Reuters

 
Článek

Už téměř hotová stavba měla být podle původních plánů dokončena v prosinci. Při nehodě byla poškozena východní tribuna. Podle představitelů Corinthians, kterým stadión patří, ale jeřáb zasáhl jen fasádu.

Štěstí, že bylo poledne

Neštěstí se stalo kolem poledne místního času, kdy na staveništi bylo méně dělníků než obvykle. Pětisettunový jeřáb měl údajně umístit na tribunu poslední část střechy. Příčina neštěstí se vyšetřuje, což podle odborů může zastavit práce až na měsíc. Smrtelné nehody se už staly i na stavbách stadiónů v Brasílii a Manausu.

Stadión v Sao Paulu s kapacitou téměř 70 tisíc diváků by tak nemusel být hotov do prosincové uzávěrky, kterou mezinárodní fotbalová federace FIFA pro všechna dějiště turnaje požaduje. Šampionát začne 12. června, hrát se bude na 12 brazilských stadiónech.

Brazílie je s výstavbou stadiónů pro MS pozadu za časovým rozvrhem. To se týkalo také stadiónu Itaquerao, na němž se podle původních předpokladů měl hrát už letošní Pohár FIFA. Zpoždění má rovněž výstavba infrastruktury, například nového terminálu letiště v Sao Paulu.

Reklama

Související témata: