Hlavní obsah

Pro ženy není ve fotbale místo, říká bývalá hvězda AC Milán Gattuso

Milán

Podle legendárního záložníka AC Milán Gennara Gattusa není pro ženy ve fotbale místo. Mistr světa z roku 2006 naráží na vedení klubu, kde se dlouholetý ředitel Adriano Galliani musí po posledních neúspěších týmu nově dělit o vedení s dcerou majitele a bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho Barbarou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Bývalý italský reprezentant Gennaro Gattuso.

Článek

Zemětřesení ve vedení AC Milán přišlo kvůli špatným výsledkům slavného týmu, jemuž aktuálně patří v tabulce Serie A až osmá pozice. Galliani, jenž je v klubu 27 let, chtěl kvůli kritice na svou adresu dokonce odejít. Nakonec však souhlasil, že se s dcerou Berlusconiho Barbarou o kompetence podělí.

"Myslím, že s lidmi, jako je Galliani, by se mělo zacházet s větším respektem," řekl v rozhovoru pro Radio Radio Gattuso, jenž sám dlouhá léta za AC Milán hrál. "Podle mě ženy do fotbalu nepatří. Nerad to říkám, ale je to tak," dodal bývalý tvrdý záložník, jenž ukončil kariéru po minulé sezóně.

Kvůli většímu zapojení Berlusconiové do řízení klubu hodlá podle italských médií odstoupit také sportovní ředitel Ariedo Braida, ale ani jeho rezignace prý nebyla přijata.

Reklama

Související témata: