Hlavní obsah

Trenér Vrba dostal v Plzni na rozlučku vlastní patnáctimetrovou vrbu

Plzeň

Vzrostlou vrbu v parku Chvojkovy lomy dostal končící trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba od plzeňské městské části Slovany. Obvod mu tak před jeho odchodem k reprezentaci poděkoval za působení ve městě a zároveň mu dal symbolický dar k pátečním padesátinám. Vrba, i když se přiznal, že jako zahradník rozhodně nevyniká, slíbil, že do Plzně se bude nejen za fotbalem, ale i za svým stromem vracet.

Foto: Petr Eret, ČTK

Vzrostlou vrbu v parku Chvojkovy lomy dostal končící trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba (vpravo) od městské části Slovany. Obvod mu poděkoval za působení v Plzni a taky mu dal symbolický dar k pátečním padesátinám. Vlevo je starosta obvodu Lumír Aschenbrenner.

Článek
Fotogalerie

"Zatím jsem zahradník katastrofální, protože se bohužel dostávám domů jednou dvakrát za měsíc, zatím jsem to přenechával odborníkům. Možná se teď zlepším a něco vymyslím," řekl Vrba. Plzeňský strom je prý jediná vrba, kterou má. "Já jsem dostal jen dvě Vrbovy, dvě dcery," řekl. S manželkou prý sice uvažovali i o tom, že si na zahradu pořídí vrbu, zůstalo zatím ale jen u plánů.

Podle starosty obvodu Lumíra Aschenbrennera je vrba rostoucí na ostrůvku v jezírku v parku stará asi 15 let a na výšku měří něco přes 15 metrů. Trenérovi nabídl, aby si na jaře přijel vysadit ještě mladou vrbu. Na dárek upozorňuje i tabulka umístěná v kamenné zídce. Mimo jiné je na ní napsáno "Vrba p. Pavla Vrby". Kromě stromu, který zůstal v parku, dostal Vrba i jeho fotografii a věnovací certifikát.

Trenér zopakoval, že do Plzně by se rád vracel za fotbalem, a to nejen na ligové zápasy. Připomněl, že stadión ve Štruncových sadech by rád využil i k některému z kvalifikačních utkání reprezentace. Přiznal také, že z Plzně se mu neodchází lehce.

"My chlapi jsme trošku ješitní, někdy nás lákají výzvy, o kterých nevíme, jak dopadnou. Možná odcházím v situaci, kdy bych mohl hodit nohy na stůl a lebedit si dalších nevím kolik let. My jsme někdy takoví, že nás napadají takové myšlenky a ženeme se do rizika," poznamenal.

Oslavy padesátin si hodlá řádně užít, naplno se do nich pustí až po klíčovém utkání základní skupiny Ligy mistrů s CSKA Moskva. "Oslavy teprve propuknou po CSKA Moskva, doufám, že to bude navazovat i na oslavy po vítězném zápase. Čeká nás těžký zápas, ale doufáme, že to zvládneme," řekl. Další oslavy padesátin plánuje v Plzni, doma v Přerově s rodinou i na Slovensku. "Čeká mě asi náročných 14 dní až do Vánoc," připustil.

Reklama

Související témata: