Hlavní obsah

Ronaldo konečně trumfnul Messiho. Podle World Socceru je nejlepším fotbalistou světa

Londýn

Portugalec Cristiano Ronaldo podruhé v kariéře vyhrál anketu o nejlepšího fotbalistu světa podle časopisu World Soccer. Kanonýr ve službách Realu Madrid, který před měsícem vystřílel Portugalsku v baráži postup na světový šampionát, za sebou v anketě novinářů a expertů nechal loňského vítěze Lionela Messiho i Francouze Francka Ribéryho, s nimiž soupeří také o Zlatý míč FIFA.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Portugalec Cristiano Ronaldo se raduje z gólu v baráži proti Švédsku.

Článek

Ronaldo dostal za své výkony v Realu a portugalské reprezentaci 1075 bodů. Druhý Argentinec Messi z Barcelony obdržel 926 bodů, Francouz Ribéry z Bayernu 870. V anketě se umístil také brankář Chelsea Petr Čech, jenž byl s třemi body devětapadesátý.

Poprvé Ronaldo ocenění World Socceru získal v roce 2008, kdy také obdržel Zlatý míč. O tuto trofej se bude ucházet také letos a spolu s Ribérym je považován na favorita. Vítěz ankety bude oznámen 13. ledna na galavečeru v Curychu, kam by měl Ronaldo navzdory spekulacím o bojkotu kvůli napjatému vztahu s prezidentem FIFA Seppem Blatterem dorazit.

Týmem roku byl v anketě World Socceru drtivou většinou vyhlášen vítěz Ligy mistrů, německé bundesligy a národního poháru Bayern Mnichov. Ocenění získal i trenér Jupp Heynckes, který po minulé sezóně v Bayernu skončil.

Reklama