Hlavní obsah

VIDEO: Cristiano Ronaldo otevřel svoje vlastní muzeum. Má v něm i vitrínu pro Zlatý míč

Funchal
Aktualizováno

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo v neděli otevřel ve svém rodném městě Funchalu svoje vlastní muzeum. Ofenzivní hráč Realu Madrid do něj umístil všechny trofeje, které se mu podařilo v kariéře získat. Nechybí ani prázdné vitríny, do nichž osmadvacetiletý fotbalista plánuje další ceny doplňovat. Jedna je speciálně pro držitele Zlatého míče.

Ronaldo na otevření svého muzeaVideo: Reuters

 
Článek

V muzeu je zhruba 125 týmových a individuálních trofejí, které osmadvacetiletý Ronaldo získal od svých začátků na ostrově Madeira. Nejcennější je dosud jediný Zlatý míč, který získal v roce 2008.

"Je to mimořádný den," uvedl Ronaldo, jenž už v této sezóně nastřílel 33 gólů. "Mám místo i na další trofeje. Nechci jmenovat žádné konkrétní. Samozřejmě bych chtěl Zlatý míč získat, ale nejsem tím posedlý," řekl.

Ronaldo je finalistou Zlatého míče spolu s Lionelem Messim z Barcelony a Franckem Ribérym z Bayernu Mnichov. Vyhlášení trofeje je na programu 13. ledna v Curychu, není ale jisté, zda tam jeden z favoritů Ronaldo bude. Má totiž napjatý vztah s prezidentem FIFA Seppem Blatterem, jenž si před časem dělal legraci z jeho chování a účesu.

"Je to ještě daleko. Stále o tom mluvím s klubem a ještě nevím, jestli tam pojedu. Je to jen trofej, uvidíme, co se stane," uvedl Ronaldo ke své účasti na galavečeru.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň