Hlavní obsah

Soud s manažerem příbramského fotbalu Rogozem se přesouvá na příští rok

Příbram

Hlavní líčení s manažerem příbramského fotbalového klubu Romanem Rogozem podezřelým z korupce, které se mělo konat v úterý, bylo odloženo. Důvodem je námitka podjatosti vznesená státním zástupcem vůči rozhodujícímu soudci. Případ se tak zřejmě dostane k soudu až v lednu nebo únoru, řekl v pondělí soudce Miloslav Boudník, který má kauzu na starosti.

Foto: Jiří Svoboda, ČTK

Manažerem příbramského fotbalového klubu Roman Rogoz.

Článek

Rogoz byl obžalován z pokusu o podplacení hráče Českých Budějovic. Funkcionáři hrozí až dva roky vězení nebo peněžitý trest. Kdy stane před soudem, je ale otázkou.

"Státní zástupce podal námitku podjatosti. Bude se rozhodovat o námitce a pak se teprve bude ve věci pokračovat dál," uvedl Boudník. Jak byla námitka zdůvodněna, nechtěl říci. Konkrétní nebyl ani příbramský státní zástupce Ondřej Trčka, který pouze potvrdil, že úterní jednání muselo být zrušeno.

Boudník už dříve uvedl, že v kauze jde o nabídku úplatku ve výši 50 tisíc korun. O stejné částce hovořil i Trčka a dodal, že tato nabídka měla ovlivnit dubnové utkání 22. kola první ligy mezi týmy Českých Budějovic a Příbrami ve prospěch hostů.

Příbram v něm vyhrála 1:0 a šéf českobudějovického klubu Karel Poborský tehdy naznačil, že se jeho hráče pokusil někdo ovlivnit. Šéf příbramského klubu Jaroslav Starka to odmítl. Podle médií měl být kontaktovaným hráčem Českých Budějovic Michal Klesa. Disciplinární komise FAČR případ předala policii.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava