Hlavní obsah

VIDEO: Brilantní technika v podání majitele Zlatého míče. Výstavním kouskem ošálil brankáře

Marrákeš

Ponurá nálada panovala ve středu večer v táboře fotbalového klubu Atlético Mineiro. Brazilský tým překvapivě podlehl v semifinále mistrovství světa klubů marockému celku Raja Casablanca 1:3 a ztratil tak šanci na zisk trofeje. Porážce nezabránil ani hvězdný Ronaldinho, který znovu ukázal svoji vytříbenou techniku a parádním přímým volným kopem vyškolil brankáře Askriho.

Ronaldinhova paráda v utkání proti týmu Raja Casablanca.

 
Článek

Po bezbrankovém poločase poslal Raju do vedení v 51. minutě Iadžúr. Radost marockých hráčů však trvala jen dvanáct minut. Vítěz Ligy mistrů a světový šampión z roku 2002 Ronaldinho si postavil balón k exekuci přímého kopu a jeho střela neměla chybu.

Gólman Askri toho přes zeď příliš neviděl a bezprostředně po kopu vystartoval k pravé tyči. Míč však letěl přesně na opačnou stranu a s pomocí tyče rozvlnil síť.

Závěr ale Atlético nezvládlo. V 84. minutě nejprve vrátil Casablance jednobrankový náskok Mútúalí, jenž proměnil penaltu a v nastaveném čase stvrdil nečekaný postup do sobotního finále Mabide.

Raja se o titul střetne s posledním vítězem Ligy mistrů Bayernem Mnichov. "Sen ještě neskončil. Proti Bayernu do toho dáme úplně všechno od prvního do posledního hvizdu," slibuje útočník Múhsin Iadžúr.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň