Hlavní obsah

Jeden z tria Messi, Ribéry a Ronaldo dnes získá Zlatý míč FIFA. Favoritem je Portugalec

Favoritem je Cristiano Ronaldo, ale na záda mu dýchá Franck Ribéry i Lionel Messi. Kdo se stane držitelem Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu planety? O tom se rozhodne dnes ve švýcarském Curychu v 18:30 SEČ. Argentinec Messi si může vylepšit osobní rekord a prestižní trofej získat už popáté za sebou. Největší šance se ale dávají hvězdnému Portugalci z Realu Madrid.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Největším favoritem je hvězda Realu Cristiano Ronaldo.

Článek

Dlouho přitom veřejnost a experti věřili spíše Francouzi Ribérymu, který byl ústřední postavou Bayernu Mnichov. Vyhrál s ním Ligu mistrů, německou ligu i pohár, Superpohár UEFA a klubové mistrovství světa. Za své výkony už získal cenu pro nejlepšího fotbalistu Evropy.

Jenže poté, co FIFA prodloužila kvůli malému zájmu uzávěrku hlasování až na konec listopadu, se role obrátily. Ronaldo v odvetě baráže mistrovství světa ve Švédsku hattrickem vystřelil Portugalcům účast na šampionátu v Brazílii a rázem se stal hlavním favoritem ankety. Den před vyhlášením šlo na hvězdu Realu Madrid sázet jen v kurzu 1,02:1.

Vítěze poznají i další kategorie. Rozhodne se o tom, kdo se stane nejlepší fotbalistkou a nejlepším koučem roku. Vyhlašovat se bude také cena Fair Play, anketa Ference Puskáse o nejkrásnější gól, Cena prezidenta FIFA a jedenáctka roku FIFPro.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň