Hlavní obsah

UEFA plánuje pro fotbalové ME 2016 elektronické vstupenky

Nyon

Evropská fotbalová unie UEFA má v plánu pro mistrovství Evropy 2016 ve Francii zavést elektronické vstupenky. Systém snímání čárového kódu z mobilních telefonů momentálně prochází testy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Právě se testuje, zda by nemohly být běžné papírové vstupenky nahrazeny elektronickými s čárovým kódem, který by se snímal z mobilu," řekl deníku Bild prezident německého svazu Wolfgang Niersbach, který se minulý týden účastnil zasedání výkonného výboru UEFA.

Zatím není jisté, zda k zavedení systému, který funguje například v letecké dopravě, skutečně dojde. Podle Niersbacha je jednou z překážek například to, že papírové vstupenky slouží fanouškům také jako sběratelský artikl.

"Je to rozhodnutí, které nemůžeme udělat bez důkladné analýzy a vyřešení bezpečnostních otázek," doplnil šéf organizačního výboru ME 2016 Jacques Lambert.

UEFA také plánuje zvýšit počet vstupenek pro jednotlivé účastníky turnaje. Zatímco na posledním ME v Polsku a Ukrajině měly jednotlivé země k dispozici 16 procent vstupenek na své zápasy, nyní by měly dostat 20 procent lístků. Rovněž má být vyčleněn sektor na levné vstupenky za 30 eur (asi 820 korun).

Reklama

Související témata: