Hlavní obsah

VIDEO: Gól století legendárního Diega Maradony se objevil na novém záběru

Mexico City

Téhle trefy se nikdy nenabažíte. Gól slavného Argentince Diega Maradony z čtvrtfinále mistrovství světa v roce 1986 proti Anglii (2:1) se po téměř 28 letech objevil na novém úhlu kamery. Zbrusu nový záběr teď koluje internetem a jedna z nejhezčích branek fotbalové historie znovu ožívá.

Legendarní gól Argentince Diega Maradony z MS 1986 proti Anglii.

 
Článek

Desítky, možná stovky miliónů fotbalových nadšenců už viděly Maradonův památný gól z klasického televizního záběru. Po dlouhých letech ale mají možnost pokochat se lahůdkovou trefou na novém videu, které trochu symbolicky doprovází hudba argentinského tanga.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Jen pro připomenutí - báječné sólo Diega Maradony na Aztéckém stadiónu přes pětici protihráčů a brankáře pomohlo Argentině k výhře nad Anglií 2:1. Někdejší argentinský fotbalista na sebe v památném utkání upozornil ještě neslavným gólem „boží rukou", jak o svém kontroverzním zásahu dlouhé roky hovořil.

Reprezentace Albiceleste nakonec v Mexiku slavila svůj druhý a prozatím i poslední titul mistrů světa. Jihoameričané mají šanci získat další triumf v létě na šampionátu v Brazílii, kde patří k největším favoritům.

Reklama

Související témata: