Hlavní obsah

Dominovali jsme, liboval si Hübschman výhru nad Zenitem i rostoucí formu Šachtaru před duely s Plzní

Spokojenost z něho vyzařovala. Aby ne, když Hübschmanův Šachtar Doněck porazil na úvod skvostně obsazeného turnaje v izraelském Tel Avivu osmifinalistu Ligy mistrů Zenit Petrohrad 2:1. „Ještě podstatnější bylo, že jsme měli celý zápas pod kontrolou a v první půli jasně dominovali, takže jsme vyhráli zaslouženě,“ pochvaloval si český legionář Tomáš Hübschman na klubových stránkách Šachtaru, jenž bude už za tři týdny soupeřem plzeňské Viktorie v play off Evropské ligy.

Foto: Sport.cz

Tomáš Hübschman nastoupil proti Zenitu Petrohrad pochopitelně základní sestavě Šachtaru.

Článek

Drama to bylo až do konce, neboť Zenit v samém závěru vyrovnal a váš tým přesto strhnul v nastaveném čase výhru na svou stranu. Na přípravný zápas až obdivuhodná bojovnost a vůle po vítězství...

Naše motivace byla velká už proto, že jsme proti sobě měli soupeře, který dál pokračuje v Lize mistrů. Navíc Zenit vyrovnal devět minut před koncem gólem z penalty a nerozhodný stav neodpovídal tomu, jaký měl zápas průběh a co se na hřišti dělo. Proto jsme šli tak usilovně za výhrou a nakonec ji vybojovali. Zaslouženě, protože už předtím jsme dvakrát nastřelili tyč.

Turnaj v Tel Avivu
OdehránoŠachtar - Zenit Petrohrad 2:1, branky: 22. Teixeira, 90.+3. Costa - 81.Rjazancev z penalty. Sestava Šachtaru: Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ismaily - Hübschman (73. Stěpaněnko), Fred - Teixeira (73. Eduardo), Taison (65. Bernard), Ilsinho (65. Douglas Costa) - Luiz Adriano (65. Ferreyra). Trenér: Lucescu. CSKA Moskva - Metalist Charkov 0:0, na penalty 4:2
2. únoraŠachtar - Metalist Charkov, Zenit Petrohrad - CSKA Moskva
5. únoraŠachtar - CSKA Moskva, Zenit - Metalist Charkov.

Šlo už o sedmý zápas, který jste v přípravě na pohárovou konfrontaci s Plzní sehráli, přičemž šest z nich jste vyhráli. Zdá se, že jste mnohem dál, než soupeři.

Máme toho odehráno pochopitelně  víc než CSKA Moskva či Metalist Charkov, tedy mužstva, která na turnaji v Tel Avivu rovněž startují. Zákonitě, protože už 20. února hrajeme první zápas s Plzní a musíme být dobře připraveni.

Průběh střetnutí se Zenitem nasvědčoval, že už dobře připraveni jste. Třeba i proto, že jste ruského soupeře přehrávali a byli lepší než on. Zdá se, že už jste v obvyklé formě.

Dej Bůh, aby tomu tak bylo. Trenéři i my sami se snažíme, abychom se dostali do nejlepšího herního rozpoložení. Při trénincích, v zápasech, v práci s míčem i bez něho, protože je zapotřebí tyto dva základní fotbalové elementy spojit.

Ruského protivníka jste přehrávali hlavně díky hře středové řady, v níž operujete.

Podobné názory se dobře poslouchají. Při plnění obranných úkolů a práci ve středu pole to opravdu dobré bylo, se zakládáním útoků, přechodem do ofenzivy i třeba finálními přihrávkami ještě ne. Ale ještě je čas na těchto nedostatcích pracovat.

Turnaj v Tel Avivu se skvostným obsazením k tomu dává příležitost.

Jsem rád, že se koná, protože jde o velmi dobrou přípravu na evropské soutěže. Do nich, stejně jako do ukrajinské ligy, musíme vstoupit nachystáni na sto procent.

Reklama