Hlavní obsah

Fotbalisté Brna odletěli do Turecka i s ofenzivní posilou Dolným

Brno

Fotbalisté Zbrojovky Brno zamířili na herní soustředění do Turecka i s novou posilou útočníkem Jozefem Dolným z Tatranu Prešov. Jednadvacetiletý Dolný na srazu v Brně chyběl, dohoda o jeho půlročním hostování byla stvrzena až v úterý večer. K výpravě se proto připojil až na letišti ve Vídni.

Článek

"Dolný je talentovaný hráč, který má zkušenosti ze slovenské jednadvacítky. Bylo by špatné, kdybychom jej nezkusili. Nic nás to nestojí," uvedl sportovní ředitel Brňanů Zdeněk Kudela. Dolný už nastoupil v brněnském týmu o víkendu ke dvěma přípravným utkáním, po nich se vrátil domů do Prešova.

V turecké Antalyi čekají Zbrojovku čtyři zápasy. V pátek bude jejich soupeřem kazašský Pavlodar, v sobotu maďarský Dunaújváros, v úterý ruský Krasnodar a v generálce na první ligu v pátek 14. února Lokomotiv Sofia.

"Pro nás bude generálkou na jarní boje až ligové utkání na Spartě. Teprve po něm nás čekají důležité zápasy v boji o záchranu," uvedl na setkání s novináři před odjezdem trenér Václav Kotal. "Proto také odjíždíme na herní soustředění tak pozdě," dodal kouč.

Ve výpravě chybí útočník Pavel Mezlík, který se v úterý podrobil operaci kotníku. "V následujících třech týdnech podstoupí rehabilitaci, teprve potom začne s tréninkem. Je předpoklad, že by měl být od poloviny jarní části soutěže plnohodnotně k dispozici," uvedl Kudela. Naopak do Turecka odletěl Pašek, který ještě není po zranění zcela doléčen.

Reklama

Související témata: