Hlavní obsah

VIDEO: Po nejkrásnějším gólu roku triumfoval slovenský fotbalista i v anketě o nejkurióznějšího vlastence

Madrid/Praha

Slovenský fotbal má další primát. Poté, co se v loňském roce stal Miroslav Stoch držitelem Ceny Ference Puskáse za nejkrásnější gól roku, který vyhlašuje FIFA, zabodoval pro změnu Pavol Ďurica. V anketě španělského listu Marca se stal držitelem primátu v soutěži o nejabsurdnější, nebo chcete-li nejkurióznější vlastní gól.

Nejabsurdnější vlastní gól

 
Článek

V anketě pořádané populárním španělským sportovním listem Marca se objevila spousta hodně kuriózních vlastních gólů z celého světa, které padly v posledních letech. V hlasování čtenářů měl ale navrch slovenský fotbalista Pavol Ďurica, mladší bratr známějšího a slavnějšího Jána působícího momentálně v Lokomotivu Moskva.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Když totiž hostoval před šesti lety v maďarském Fehérváru, povedla se mu skutečně kuriózní trefa. Ve čtvrtfinále Maďarského poháru jeho tým vyhrál první zápas s Debrecínem na domácí půdě 2:1, v odvetě byl ještě tři minuty před koncem stav 2:1 pro soupeře, takže účty byly srovnány.

Za tohoto stavu ovšem nařídil sudí proti Fehérváru pokutový kop. Brankář ho sice zneškodnil, ovšem zmatený Ďurica, hostující v Maďarsku z Petržalky, ve snaze míč odkopnout se trefil parádně do vlastní brány.

Zděšení Ďuricových spoluhráčů nebralo konce, neboť slovenský fotbalista výstavním vlastencem zápas rozhodl. Debrecínu pomohl nejen k výhře 3:1, ale i postupu do pohárového semifinále.

Reklama

Související témata: