Hlavní obsah

Ukrajinský soupeř Plzně míří po triumfu na turnaji v Tel Avivu za přípravou do Turecka. Sestava se rýsuje, tvrdí trenér

Tel Aviv/Praha

Rumunský trenér ve službách ukrajinského soupeře plzeňských fotbalistů v Evropské lize Mircea Lucescu může být spokojen. Před únorovými zápasy play off s českým mistrem forma jeho Šachtaru graduje, což dokázal vítězstvím na turnaji o Společný superpohár v izraelském Tel Avivu. „Zaslouženým, protože jsme všechny tři utkání proti opravdu dobrým a silným soupeřům vyhráli,“ připomínal Lucescu poté, co po Zenitu Petrohrad a Metalistu Charkov porazil Doněck i CSKA Moskva.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Šachtaru Doněck - a český legionář Tomáš Hübschman mezi nimi (na snímku uprostřed) - se radují z vítězství ve Společném superpoháru v Tel Avivu.

Článek

Pro plzeňské špióny, kteří turnajovému zápasu v Tel Avivu přihlíželi, to byla moc zajímavá konfrontace. Vždyť s moskevským CSKA se jejich Viktoria utkala v závěrečném střetnutí základní skupiny Ligy mistrů a právě přes něj postoupila po výhře 2:1 do jarní části Evropské ligy.

V Tel Avivu nad ruským celkem vyhrál stejným poměrem i Šachtar, s nímž se Plzeň střetne 20. února doma a 27. února v odvetě v Doněcku o postup do další fáze Evropské ligy.

„Už před zápasem bylo jasné, že turnaj vyhrajeme, proto jsem svým hráčům řekl: Nezajímá mě jen to, jak budete proti CSKA hrát, pro mě bude podstatné, jak si proti stejnému protivníkovi povede naše první a druhá sestava. Potřebuji srovnání," vysvětloval Lucescu, s čím jeho tým do utkání šel a proč míchal se složením mužstva.

V devíti přípravných zápasech, z nichž Šachtar osm vyhrál, zatím vystřídal Lucescu dvacet hráčů a sestava pro pohárové duely s Plzní se mu už rýsuje.

Sestava Šachtaru: Pjatov - Srna (70. Ilsinho), Krivcov, Kučer, Ismaily (46. Ševčuk) - Stěpaněnko (46. Hübschman), Douglas Costa (46. Fernando) - Taison (46. Wellington Nem), Fred (46. Bernard), Teixeira (46. Ferreyra) - Luiz Adriano (46. Eduardo)

„Zatím nemám důvod ji měnit. Ale čekají náš ještě čtyři zápasy během soustředění v Turecku, takže se může stát cokoli," připomínal rumunský kouč na lavičce Šachtaru před další přípravou, kterou jeho svěřenci absolvují v zemi půlměsíce.

Tam už dojde na ladění formy na Plzeň. „Už teď se na Viktorii chystáme. Sledujeme její výsledky, studujeme způsob její hry, abychom byli na českého soupeře dokonale nachystáni," prozrazoval chorvatský Brazilec Eduardo, že pro Šachtar je postup v Evropské lize přes Plzeň povinností.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články