Hlavní obsah

Los kvalifikace fotbalového Eura provede i Ivo Viktor

Nyon

Jedním z aktérů nedělního losování kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy, které v roce 2016 přivítá Francie, bude i Ivo Viktor. Spolu s brankářem československých šampiónů z roku 1976 los v Nice provede dalších dvanáct gólmanů, kteří Euro v minulosti vyhráli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivo Viktor (vlevo) a Petr Čech během vyhlášení výsledků ankety Fotbalista roku

Článek

Vedle jednasedmdesátiletého Viktora se o rozdělení rekordního počtu 53 reprezentací do skupin postará například Fabien Barthez, Peter Schmeichel, Dino Zoff, Andreas Köpke nebo Antonis Nikopolidis. Ceremoniál bude tradičně uvádět generální sekretář UEFA Gianni Infantino spolu s Ruudem Gullitem a Bixentem Lizarazuem.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Reprezentace byly před losem rozděleny do šesti výkonnostních košů. V prvním jsou mimo jiné obhájci titulu Španělé, ve druhém je Česká republika a v posledním je i kvalifikační debutant Gibraltar.

Los národní celky rozřadí do osmi šestičlenných a jedné pětičlenné skupiny. Z nich na Euro, kterého se poprvé zúčastní 24 reprezentací, postoupí vždy první dva týmy a nejlepší celek z třetích míst. Osm zbývajících reprezentací z třetích příček si zahraje v baráži.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň